pdf print

Digitale bronnen: alfabetische lijst

 

Onderstaande digitale bronnen zijn alléén toegankelijk in Centre Céramique (). Enkele van deze bronnen zijn, voor bibliotheekleden, ook thuis raadpleegbaar. Deze zijn te herkennen aan het . Inloggen gaat met je bibliotheekpas en bibliotheek wachtwoord.
 

Bereslim Prentenboeken     

BERESLIM PRENTENBOEKEN  
BereslimmeBoeken zijn geanimeerde prentenboeken voor kinderen van 3 t/m 7 jaar waarin de verhalen tot leven worden gebracht met bewegende figuren, geluidseffecten, achtergrondmuziek en een mooie vertelstem. De BereslimmeBoeken zijn in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar Bereslim | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

     

CBR THEORIE EXAMENS  
Theorie.nl is dé site waar jij terecht kunt voor het oefenen van je theorie-examen voor de auto, motor of bromfiets. De theorie-examens zijn actueel en conform de CBR wijze. Theorie.nl is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar CBR Theorie Examens | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

Centraal Bestand Kinderboeken     

CENTRAAL BESTAND KINDERBOEKEN 
Het Centraal Bestand Kinderboeken (CBK) is de gemeenschappelijke kinderboekencatalogus van negentien Nederlandse en Vlaamse instellingen. Het CBK bevat titels van kinderboeken van de zestiende eeuw tot heden, jeugdtijdschriften, centsprenten en vele links naar digitale versies. Bovendien biedt het CBK beschrijvingen van naslagwerken en artikelen over kinderboeken en jeugdliteratuur, en zowel Nederlandstalige als buitenlandse vakpublicaties. Het CBK is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar CBK | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

   

DELPHER
In Delpher vind je miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die je allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. De teksten komen uit de collecties van diverse wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen. Ze worden hier onder één knop aangeboden om het vinden van informatie voor jou gemakkelijk te maken.
Direct naar Delpher | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

 E-books lenen    

ONLINE BIBLIOTHEEK - E-BOOKS, LUISTERBOEKEN EN TIJDSCHRIFTEN LENEN 
Via de Bibliotheek kun je ook e-books, luisterboeken en tijdschriften lenen. Kies uit duizenden titels, o.a. literaire romans, streekromans, thrillers, non-fictie, biografieën, etc. De collectie is breed, gevarieerd en verrassend en wordt regelmatig vernieuwd. Alléén voor bibliotheekleden (m.u.v. het Basic abonnement).
Direct naar de Online Bibliotheek | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

   

JUNIOR EINSTEIN  
Junior Einstein is een online leer-en oefenomgeving voor alle vakken van de basisschool. Het aanbod bevat honderdduizenden opgaven voor de groep 2 tot en met 8. Bovendien is er heel veel uitleg met video's en uitlegartikelen. Zo kunnen kinderen serieus oefenen op hun eigen niveau en grote vooruitgang boeken in hun kennis en vaardigheden. Junior Einstein is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar Junior Einstein | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

Literom    

LITEROM   
Op zoek naar boekrecensies? LiteRom biedt een compleet overzicht van auteursinterviews, artikelen en boekrecensies van Nederlandse en uit het buitenland vertaalde (jeugd)literatuur van 1900 tot heden. De LiteRom is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar Literom | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

Muziekwebluister    

Muziekwebluister 
4,5 miljoen tracks digitaal te beluisteren in de bibliotheek! 

   

NEXIS
In Nexis is het nieuws van de Nederlandse dagbladen, nationaal en regionaal (waaronder Het Financieele Dagblad, NRC Handelsblad, De Volkskrant en De Telegraaf maar ook Dagblad de Limburger en Limburgs Dagblad) terug te vinden. Daarnaast zijn in Nexis ook publieks- en vaktijdschriften, bedrijfsinformatie, biografieën, internationale dagbladen en het nieuws van circa 200 relevante websites opgenomen. De Nexis krantenarchieven gaan tot 35 jaar terug in de tijd; het online archief gaat tot 90 dagen terug. Vraag een medewerker voor gebruikersnaam en wachtwoord.
Direct naar Nexis | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

Gesproken boeken van Passend lezen     

PASSEND LEZEN - GESPROKEN BOEKEN  
Als je blind, slechtziend of dyslectisch bent, heb je bij Bibliotheekservice Passend Lezen toegang tot de mooiste romans, de spannendste verhalen en de allerleukste kinderboeken in gesproken vorm. Van streekroman tot detective, van Maarten ’t Hart tot Dan Brown. Dankzij de professionele voorleesstemmen ligt elk boek goed in het gehoor. De collectie wordt maandelijks uitgebreid met nieuwe titels. Leden van de Openbare Bibliotheek, met een verklaring leesbeperking, hebben toegang tot ruim 83.000 luisterboeken. Wil je meer mogelijkheden? Sluit dan een regulier abonnement af bij Passend Lezen.
Direct naar Passend Lezen | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

Pressdisplay    

PRESSREADER / PRESSDISPLAY  
Online bladeren en lezen in meer dan 7000 kranten en tijdschriften uit 100 verschillende landen en in 54 talen. Fulltext, actueel én met een archief tot 90 dagen. Lees ze gratis in de bibliotheek, thuis of onderweg. Zowel voor leden als niet-leden. 
Direct naar PressReader | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

Uittrekselbank    

UITTREKSELBANK 
De Uittrekselbank biedt een veelzijdig overzicht van uittreksels van Nederlandse en uit het buitenland vertaalde (jeugd)literatuur. Ideaal voor leesclubs en docenten die op zoek zijn naar meer achtergrondinformatie over boeken en voor leerlingen die bezig zijn met hun leesdossier, boekverslag of boekbespreking. De Uittrekselbank is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar de Uittrekselbank | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

   

DE VOORLEESHOEK
Website met de leukste voorleesfilmpjes van de mooiste kinderboeken. Kinderen van 0 –10 jaar worden voorgelezen uit bekende (prenten)boeken, met beeld en muziek. De voorleesfilmpjes zijn handig geordend per onderwerp of leeftijdscategorie. Er zijn lange en korte verhalen. Ieder kind verdient het om voorgelezen te worden! De Voorleeshoek is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar de Voorleeshoek | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

     

WORLDCAT DISCOVERY - OB ONDERZOEKSCATALOGUS  
In deze zoekomgeving vind je boeken en tijdschriften van universiteitsbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen in en buiten Nederland. Je kunt boeken aanvragen als je lid bent van de bibliotheek. Hoe je dit kunt doen lees je hier. WorldCat Discovery is de opvolger van Picarta. WorldCat Discovery is voor iedereen vrij toegankelijk, zowel in als buiten de bibliotheek.
Direct naar WorldCat Discovery | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

     

YOLEO 
Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken! Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Lezen met Yoleo is ook makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus. Duizenden kinderen maken al met veel plezier gebruik van Yoleo. Yoleo is zowel thuis als in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar. Maak je een account aan wat je vervolgens koppelt aan je bibliotheekpas dan heb je meer mogelijkheden zoals lenen en reviews schrijven.
Direct naar Yoleo | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

Zoeken naar...

U zoekt een...

Databank

Jeugd databank 

Databank om thuis te raadplegen

Inloggen met uw bibliotheekpas

Boek

E-book

Luister en gesproken boek

Krant of krantenartikel

Tijdschrift of tijdschriftartikel

Film

Foto of afbeelding

Podcast of radiouitzending

Scriptie of proefschrift

App 

Online cursus of training


U zoekt een onderwerp...

Aardrijkskunde
Landen, reizen, landkaarten...

Algemene informatiebronnen
Adresgids, woordenboek, statistiek, encyclopedie...  

Beroemde mensen

Politici, muzikanten, sporters..

Consument, maatschappij en economie
Consumententest, subsidies, bedrijfsleven...  

Geschiedenis

Erfgoed, archieven, bronnen...

Gezondheid

Ziektes, adressen, medicijnen... 

Inburgeraars, anderstaligen en laaggeletterden
Nederlands, taaloefeningen, integratie...

Kunst en cultuur

Theater, musea, kunstenaars...

Literatuur
Uittreksels, recensies, schrijversinformatie...

Maastricht en Limburg
Limburgensia, Euregio...

Muziek
Artiesten, bladmuziek, cd's...

Natuur en techniek

Dieren, planten, computer, chemie...

Opvoeding, opleiding en beroep

IQ-tests, beroepen, examens, studiefinanciering... 

Overheid en recht

Wetteksten, CAO's, Europa...  

Taal

Woordenboeken, spreekwoorden, etymologie...

Vragen over een databank?

Voor vragen of informatie over een databank gebruik onderstaand webformulier. 

* Verplicht in te vullen

 

Is het mailadres correct ingevuld?