Digitale bronnen voor kids van 0 tot 18 jaar

Onderstaande digitale bronnen zijn alléén toegankelijk in onze bibliotheek (). Enkele van deze bronnen zijn, als je lid bent van de bibliotheek, ook thuis raadpleegbaar. Deze zijn te herkennen aan het . Inloggen gaat met je bibliotheekpas en bibliotheek wachtwoord.
 

   

BERESLIM PRENTENBOEKEN  
BereslimmeBoeken zijn geanimeerde prentenboeken voor kinderen van 3 t/m 7 jaar waarin de verhalen tot leven worden gebracht met bewegende figuren, geluidseffecten, achtergrondmuziek en een mooie vertelstem. De BereslimmeBoeken zijn in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar Bereslim | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

   

E-books lenen
Duizenden e-books lenen bij de bibliotheek zoals thrillers, romans maar ook non-fictie. Alléén voor kinderen die bibliotheeklid zijn.

 

JUNIOR EINSTEIN  
Junior Einstein is een online leer-en oefenomgeving voor alle vakken van de basisschool. Het aanbod bevat honderdduizenden opgaven voor de groep 2 tot en met 8. Bovendien is er heel veel uitleg met video's en uitlegartikelen. Zo kunnen kinderen serieus oefenen op hun eigen niveau en grote vooruitgang boeken in hun kennis en vaardigheden. Junior Einstein is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar Junior Einstein | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

 

LITEROM  
Op zoek naar boekrecensies? LiteRom biedt een compleet overzicht van auteursinterviews, artikelen en boekrecensies van Nederlandse en uit het buitenland vertaalde (jeugd)literatuur van 1900 tot heden. De LiteRom is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar Literom | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

 

Muziekwebluister 
4,5 miljoen tracks digitaal te beluisteren! Alléén in de bibliotheek.

passend lezen met gesproken boeken  

Passend lezen - Gesproken boeken  
Lezen is leuk. Maar als je dyslectisch bent of moeite hebt met zien, is het ook best moeilijk. Passend lezen in de Bibliotheek helpt! Met gratis gesproken boeken, via streaming. Ontdek snel de mooiste, gekste en spannendste verhalen.

 

UITTREKSELBANK 
De Uittrekselbank biedt een veelzijdig overzicht van uittreksels van Nederlandse en uit het buitenland vertaalde (jeugd)literatuur. Ideaal voor leesclubs en docenten die op zoek zijn naar meer achtergrondinformatie over boeken en voor leerlingen die bezig zijn met hun leesdossier, boekverslag of boekbespreking. De Uittrekselbank is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar de Uittrekselbank | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

 

DE VOORLEESHOEK
Website met de leukste voorleesfilmpjes van de mooiste kinderboeken. Kinderen van 0 –10 jaar worden voorgelezen uit bekende (prenten)boeken, met beeld en muziek. De voorleesfilmpjes zijn handig geordend per onderwerp of leeftijdscategorie. Er zijn lange en korte verhalen. Ieder kind verdient het om voorgelezen te worden! De Voorleeshoek is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar de Voorleeshoek | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

    YOLEO 
Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken! Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Lezen met Yoleo is ook makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus. Duizenden kinderen maken al met veel plezier gebruik van Yoleo. Yoleo is zowel thuis als in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar. Maak je een account aan wat je vervolgens koppelt aan je bibliotheekpas dan heb je meer mogelijkheden zoals lenen en reviews schrijven.
Direct naar Yoleo | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN
     
    Zit er niet bij wat je zoekt?
   

Vraag dan hulp aan onze medewerkers, kijk eens onderaan deze pagina voor meer handige sites of klik hier voor een volledige lijst van databanken.

Zoek in onze catalogus

Verleng je boeken

45.000 gesproken boeken

 gesproken boeken voor kinderen

Lezen is leuk. Maar als je dyslectisch bent of moeite hebt met zien, is het ook best moeilijk. Passend lezen in de Bibliotheek helpt! Met gratis gesproken boeken, via streaming. Ontdek snel de mooiste, gekste en spannendste verhalen.

Aanmelden voor de gesproken boeken

zoek naar recensies jeugdliteratuur in Literom Jeugd

De LiteRom jeugd bevat recensies van boeken en artikelen over jeugdschrijvers die zijn gepubliceerd in Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen.

Zoek in de LiteRom Jeugd

zoeken naar uittreksels

Kijk dan eens in de Jeugd Uittrekselbank! Méér dan 700 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur en circa 110 auteursportretten

Zoek in de Uittrekselbank Jeugd (Voor leden ook thuis te gebruiken)