Databanken voor kids van 0 tot 18 jaar

Onderstaande databanken zijn alléén toegankelijk in onze bibliotheek (). Enkele van deze databanken zijn, als je lid bent van de bibliotheek, ook thuis raadpleegbaar. Deze zijn te herkennen aan het . Inloggen gaat met je bibliotheekpas en bibliotheek wachtwoord.
 

   

Actuele documentatiebank 
Ruim vijfduizend krantenartikelen per jaar, in honderd actuele thema's, als handig naslagwerk bij werkstukken en scripties. Men kan zoeken op thema, trefwoord, studiehuisprofiel, onderwijsvak, fulltext search, én op auteur, bron en verschijningsdatum van de krantenartikelen.

   

Actuele documentatiebank Jeugd 
Ben je op zoek naar een onderwerp voor een werkstuk of een spreekbeurt? Dan helpt de Actuele Documentatiebank Jeugd je op weg. De Actuele Documentatiebank Jeugd bestaat uit kant en klare dossiers over allerlei onderwerpen. De inhoud van de dossiers wordt regelmatig aangevuld en er komen vaak nieuwe dossiers bij.

   

Bereslim Prentenboeken  
Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling.

   

E-books lenen
Duizenden e-books lenen bij de bibliotheek zoals thrillers, romans maar ook non-fictie. Alléén voor kinderen die bibliotheeklid zijn.

 

Junior Einstein  
Online oefenen voor alle vakken van de basisschool.

 

Literom  
Grootste verzameling artikelen en recensies over Nederlandstalige literatuur. Ben je lid? Dan kun je ook thuis zoeken in deze databank.

 

Literom Jeugd  
Circa tienduizend artikelen, auteursinterviews en recensies over jeugdboeken. Ben je lid? Dan kun je ook thuis zoeken in deze databank.

   

Literom Wereldliteratuur  
Grootste verzameling artikelen en recensies over literaire werken uit de wereldliteratuur. Ben je lid? Dan kun je ook thuis zoeken in deze databank.

 

Muziekwebluister 
4,5 miljoen tracks digitaal te beluisteren! Alléén in de bibliotheek.

passend lezen met gesproken boeken  

Passend lezen - Gesproken boeken 
Lezen is leuk. Maar als je dyslectisch bent of moeite hebt met zien, is het ook best moeilijk. Passend lezen in de Bibliotheek helpt! Met gratis gesproken boeken, via streaming. Ontdek snel de mooiste, gekste en spannendste verhalen.

 

Uittrekselbank 
Ruim 1500 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur en circa 250 auteursportretten. Ben je lid? Dan kun je ook thuis zoeken in deze databank.

 

Uittrekselbank Jeugd 
Speciaal voor jongeren geschreven uittreksels van jeugdboeken, auteursportretten van jeugdboekenschrijvers en beknopte ‘snuffelteksten’. Ben je lid? Dan kun je ook thuis zoeken in deze databank.

 

Voorleeshoek 
De Voorleeshoek bevat honderden voorleesfilmpje voor kinderen van 0 tot 10 jaar.

 

Winkler Prins Encyclopedie, Junior 
Vanaf 6 jaar. Een zeer volledige en prachtig vormgegeven online encyclopedie met veel video’s, animaties, geluidsfragmenten en afbeeldingen.

 

Winkler Prins Encyclopedie, Studie 
Vanaf 10 jaar. Een zeer volledige en prachtig vormgegeven online encyclopedie met veel video’s, animaties, geluidsfragmenten en afbeeldingen.

     
    Zit er niet bij wat je zoekt?
   

Vraag dan hulp aan onze medewerkers, kijk eens onderaan deze pagina voor meer handige sites of klik hier voor een volledige lijst van databanken.

Zoek in onze catalogus

Verleng je boeken

45.000 gesproken boeken

 gesproken boeken voor kinderen

Lezen is leuk. Maar als je dyslectisch bent of moeite hebt met zien, is het ook best moeilijk. Passend lezen in de Bibliotheek helpt! Met gratis gesproken boeken, via streaming. Ontdek snel de mooiste, gekste en spannendste verhalen.

Bekijk onze gesproken boeken

zoek naar recensies jeugdliteratuur in Literom Jeugd

De LiteRom jeugd bevat recensies van boeken en artikelen over jeugdschrijvers die zijn gepubliceerd in Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen.

Zoek in de LiteRom Jeugd (alléén in de bibliotheek raadpleegbaar) 

Voor leden ook thuis te bruiken.
Log in met uw bibliotheekpas

actuele documentatiebank

Zoek in de Actuele Documentatiebank Jeugd (alléén in de bibliotheek raadpleegbaar)