Moeite met lezen?

Voor iedereen die moeite heeft met lezen

Heb je moeite met de Nederlandse taal kom dan naar het DigiTAALpunt+ op de derde etage van Centre Céramique of Bibliotheekservicepunt Malpertuis. Je vindt er makkelijk geschreven boeken, woordenboeken en taalcursussen. Regelmatig organiseren we een Taalcafé.

Kun je niet of minder goed zien, of ben je dyslectisch? Voor leesgehandicapten heeft Centre Céramique op de tweede etage een collectie Grootletterboeken. Verder bieden we een digitale collectie van 80.000 gesproken boeken in uiteenlopende genres. Van klassiekers tot actuele literatuur.

Stel, je leest graag en maakt (nog geen) gebruik van de bibliotheek. Maar naar de bibliotheek komen wordt (is) een groot probleem voor je. Dan heeft de Stadsbibliotheek dé oplossing voor u: BOEK-AAN-HUIS service.Passend Lezen

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch en lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis de gesproken boeken lenen van Bibliotheekservice Passend Lezen.

De collectie bestaat uit meer dan 80.000 gesproken boeken. Van streekroman tot thriller. Van lectuur tot (vak)literatuur. En van klassieker tot de nieuwste bestseller. Dankzij de professionele voorleesstemmen ligt elk boek goed in het gehoor. Genieten dus!

Hoe werkt het?
Heb je een leesbeperking? Activeer dan je account bij Passend Lezen. Je kunt inloggen met het nummer op je Bibliotheekpasje.

 

Activeer je account

Boek-Aan-Huis service

Boek aan huis service Centre Céramique

Stel, u leest graag en maakt (nog geen) gebruik van de bibliotheek. Maar naar de bibliotheek komen wordt (is) een groot probleem voor u. Dan heeft de Stadsbibliotheek dé oplossing voor u: BOEK-AAN-HUIS service.

Belangstelling?

Overal lezen met de app
In bed, in de trein, op de bank... Je leest de gesproken boeken van Passend Lezen via de Passend Lezen-app op je smartphone of tablet.

Download in de Apple App Store

Download in de Google Play Store

Catalogus Maastricht

Mijn menu - klik hier voor uitleg -

Regel je bibliotheekzaken mobiel

Met 'Bibliotheek Wise app' hebben leden van Centre Céramique altijd en overal toegang tot hun bibliotheek.

Downloaden en meer informatie

Luisterboeken online Bibliotheek

De gesproken boeken van Bibliotheekservice Passend Lezen zijn alleen beschikbaar voor mensen met een leesbeperking. Heb je geen leesbeperking? Download dan je luisterboeken bij de online Bibliotheek.

Bekijk de Luisterboeken op onlinebibliotheek.nl

Nog geen lid?
Met het standaard abonnement van de Bibliotheek krijg je toegang tot alle gesproken boeken van Passend Lezen.

Word lid

Of word lid van Passend Lezen