Moeite met lezen?

Voor iedereen die moeite heeft met lezen

Heb je moeite met de Nederlandse taal kom dan naar het DigiTAALpunt+ op de derde etage van Centre Céramique of Bibliotheekservicepunt Malpertuis. Je vindt er makkelijk geschreven boeken, woordenboeken en taalcursussen. Regelmatig organiseren we een Taalcafé.

Kun je niet of minder goed zien, of ben je dyslectisch? Voor leesgehandicapten heeft Centre Céramique op de tweede etage een collectie Grootletterboeken. Verder bieden we een digitale collectie van 80.000 gesproken boeken in uiteenlopende genres. Van klassiekers tot actuele literatuur.

Stel, je leest graag en maakt (nog geen) gebruik van de bibliotheek. Maar naar de bibliotheek komen wordt (is) een groot probleem voor je. Dan heeft de Stadsbibliotheek dé oplossing voor u: BOEK-AAN-HUIS service.Passend Lezen

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch en lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis de gesproken boeken lenen van Bibliotheekservice Passend Lezen.

De collectie bestaat uit meer dan 80.000 gesproken boeken. Van streekroman tot thriller. Van lectuur tot (vak)literatuur. En van klassieker tot de nieuwste bestseller. Dankzij de professionele voorleesstemmen ligt elk boek goed in het gehoor. Genieten dus!

Hoe werkt het?
Heb je een leesbeperking? Activeer dan je account bij Passend Lezen. Je kunt inloggen met het nummer op je Bibliotheekpasje.

 

Activeer je account

Boek-Aan-Huis service

Boek aan huis service Centre Céramique

Stel, u leest graag en maakt (nog geen) gebruik van de bibliotheek. Maar naar de bibliotheek komen wordt (is) een groot probleem voor u. Dan heeft de Stadsbibliotheek dé oplossing voor u: BOEK-AAN-HUIS service.

Belangstelling?

Overal lezen met de app
In bed, in de trein, op de bank... Je leest de gesproken boeken van Passend Lezen via de Passend Lezen-app op je smartphone of tablet.

Download in de Apple App Store

Download in de Google Play Store

Regel je bibliotheekzaken mobiel

Sinds 11 juni kun je met één en hetzelfde bibliotheekaccount inloggen bij je lokale bibliotheek in Mijn Menu of de Wise-app en ook bij de landelijke Online Bibliotheek voor het lenen van e-books, luisterboeken of tijdschriften. Voorheen gebruikte je hiervoor twee aparte accounts. 

Hoe werkt dit nu?

  • Je dient zelf een keer opnieuw in te loggen in Mijn Menu op onze website of via onze Wise-app met je gebruikersnaam en wachtwoord. Let op: je kan geen e-mailadres als gebruikersnaam invullen, wel je 14-cijferige pasnummer.
  • Ben je je inloggegevens vergeten? Je kan je gebruikersnaam hier opvragen. Je wachtwoord kun je hier opnieuw aanmaken.
  • Je kan in het vervolg deze gebruikersnaam en wachtwoord ook gebruiken om in te loggen bij de Online Bibliotheek.
  • Na het inloggen in Mijn Menu kun je zelf je gebruikersnaam aanpassen via Mijn gegevens onder Inlogaccount beheren.
    Tik eerst je nieuwe gebruikersnaam in, en klik dan pas op de oranje knop Wijzig gebruikersnaam
  • Wil je meer weten? Ga dan naar Hulp bij inloggen of neem contact op met onze Publieksservice op 043-350 56 00 of publieksservice@maastricht.nl. We helpen je graag!

Inloggen 

 

Met de Bibliotheek Wise app hebben leden van Bibliotheek Maastricht altijd en overal toegang tot hun bibliotheek.

Meer informatie & download de app

Luisterboeken online Bibliotheek

De gesproken boeken van Bibliotheekservice Passend Lezen zijn alleen beschikbaar voor mensen met een leesbeperking. Heb je geen leesbeperking? Download dan je luisterboeken bij de online Bibliotheek.

Bekijk de Luisterboeken op onlinebibliotheek.nl

Nog geen lid?
Met het standaard abonnement van de Bibliotheek krijg je toegang tot alle gesproken boeken van Passend Lezen.

Word lid

Of word lid van Passend Lezen