E-books bij de bibliotheek
In het huidige digitale tijdperk wordt het lezen van elektronische boeken steeds populairder. Daarom biedt de Bibliotheek ook e-books aan.
Een e-book is het digitale broertje van het papieren boek. Je leest een e-book via een e-reader, smartphone of tablet. Een groot voordeel van een e-reader is dat ze licht in gewicht zijn, waardoor je gemakkelijk veel boeken tegelijk kan meenemen. Andere voordelen zijn dat de lezer zelf de lettergrootte kan aanpassen en dat je boeken snel kunt doorzoeken.
e-books & Luisterboeken lenen: |
Ebooks eregalerij De eBooks eregalerij is te bekijken via https://www.bibliotheek.nl/eregalerij.html. |
Luister- en gesproken boeken Geen zin om te lezen? Ben je blind, slechtziend of dyslectisch? Of heb je een andere beperking waardoor je niet of moeilijk leest? Dan kun je bij de Bibliotheek terecht voor luister- en gesproken boeken. Bekijk de mogelijkheden op onze themapagina. |
Verder zoeken? |
E-booktips van Jörgen
Actueel - E-book en e-reader nieuws
-
Winters voordeel: 20 e-bookbestsellers tijdelijk €7,99 per stuk op Vakantielezen.nl
(Advertorial) Kruip tijdens de donkere decemberdagen lekker weg met een boek! Op Vakantielezen.nl vind je nu 20 bestsellers voor een scherpe prijs. Vul dus snel je e-reader of tablet met een spannende thriller, een meeslepende roman of boeiende non-fictie.
In de actie vind je bijvoorbeeld De donkere kant van Sally Diamond van Liz Nugent, Bloemeneiland van Suzanne Vermeer, Odyssee van Stephen Fry en Proces van David Baldacci.
Bekijk gauw het volledige aanbod op Vakantielezen.nl en koop de e-books bij je favoriete webwinkel.
De actie loopt van 1 t/m 31 december 2024.
Publicatiedatum: 1 december 2024
Handige e-book en e-reader links
- E-books bij de bibliotheek In het huidige digitale tijdperk wordt het lezen van elektronische boeken steeds populairder. Daarom biedt de Bibliotheek ook e-books aan.
- eBooks eregalerij De eBooks eregalerij bevat vijfentwintig klassiekers uit de Nederlandse literatuur, zoals Max Havelaar van Multatuli en Camera Obscura van Nicolaas Beets, te downloaden als e-book. Bijzonder aan deze e-books is dat ze zijn verrijkt met achtergrondinformatie. Je ziet bijvoorbeeld een handschrift en een portret van Multatuli of een filmpje waarin een gedicht van Beets wordt voorgedragen.
- Boeken KB - 1700 - 1870 Tiienduizenden boeken uit de collectie van de Koninklijke Bibliotheek full text te doorzoeken. Talloze titels op het terrein van taal, cultuur, geschiedenis en wetenschap uit de 18e en 19e eeuw worden hier online beschikbaar gesteld. Deze rechtenvrije boeken zijn voor de KB gedigitaliseerd door Google.
- DBNL e-books 600 titels uit de DBNL-collectie zijn ook als e-book te lezen. Dit aantal zal de komende tijd verder toenemen. Van deze 600 meest rechtenvrije titels werd de ePub-versie voorbereid in samenwerking met Bibliotheek.nl.
- DBNL - Basisbibliotheek Een selectie van duizend titels uit de Nederlandstalige cultuurgeschiedenis van de Middeleeuwen tot heden, van romans tot proefschriften, van pamfletten tot bijbelvertalingen, van bakerrijmen tot memoires.
- Consumentenbond Uitleg over wat een e-reader is, een vergelijking van e-readers met tablets, en e-book kopen, hoe doe je dat. En natuurlijk de beste e-reader: welke is dat? Niet alles is vrij toegankelijk maar......Wist u dat de testen voor iedereen in de bibliotheek te raadplegen zijn? Daar kunt u ze desgewenst ook printen of downloaden als pdf-bestand. Voor meer informatie kom naar de bibliotheek.
- e-book startpagina Een overzicht van de belangrijke links betreffende het gehele e-paper gebeuren.
- e-Readers.nl Informatieve, Nederlandstalige, site over e-books en e-readers.
- Gratis e-books Blog van Edward Hendriks met een overzicht van gratis legale e-books.
- Gutenberg project Gestart in 1971! En waarschijnlijk dan ook de oudste e-book portal met meer dan 39.000 titels in honderden talen.
- Scribd E-books, documenten, presentaties, handleidingen en uittreksels. Het meeste is alleen beschikbaar voor betaalde abonnees.
- ManyBooks.net Veel gratis e-books met recensies van lezers.
- HBO-Kennisbank Binnen hogescholen worden veel publicaties zoals artikelen, onderzoeksrapporten en afstudeerwerken geproduceerd door lectoren, docenten en studenten. De HBO Kennisbank maakt dit materiaal van hogescholen zichtbaar en beschikbaar voor uitwisseling en hergebruik. De HBO Kennisbank is hierdoor een belangrijke toegangspoort tot de resultaten van onderzoek van hogescholen.
- Directory of Open Access Books (DOAB) Verzameling wetenschappelijke monografieën, aangeboden door ca. 200 wetenschappelijke uitgevers.
- Gratis Duitstalige e-books - Goethe Institut Via het Goethe-Institut kun je een account aan maken en daarmee heb je toegang tot Onleihe. Je hebt dan toegang tot Duitstalige e-books, luisterboeken, muziek, video en kranten en tijdschriften. Je hebt wel een Adobe ID nodig.
- Free e-books Een overzicht van gratis e-books (fictie en non-fictie).
- Bol.com Een overzicht van gratis e-books door online boekhandel Bol.com.
- 24Symbols De Spaanse ebookdienst 24symbols wordt ook wel ‘Spotify voor boeken’ genoemd. Voornamelijk Engels en Spaanstalig materiaal.