pdf print

DVD's

Onze DVD collectie bestaat uit software, spelletjes, cursussen, speelfilms of muziek: wij hebben het allemaal. Bent u op zoek naar speelfilms op DVD? Spelletjes, cursussen, software, documentaires? Of liever een muziek-dvd? Kijk eens op de derde verdieping van Centre Céramique.  Kies hier rechts voor de catalogus waarin u kunt zoeken naar het door u gewenste dvd. Ook bij bibliotheekservicepunten Heer en Malpertuis zijn dvd's te leen.

Zoeken naar informatie over films
Zoekt u informatie over films, filmgeschiedenis en acteurs? Raadpleeg dan onze catalogus hier rechts of maak gebruik van onderstaande links.

Niet alle onderstaande zoeksystemen zijn vrij toegankelijk. Deze zijn te herkennen aan het  en alléén in de bibliotheekvestigingen raadpleegbaar. Enkele van deze abonnementen zijn, voor bibliotheekleden, ook thuis raadpleegbaar. Deze zijn te herkennen aan het . Inloggen gaat met uw bibliotheekpas en bibliotheek wachtwoord. 

 

IMDB - Internet Movie DataBase
De grootste, Engelstalige, database over films en filmpersonen op het Internet.

 

Cinema.nl
Filmsite van de VPRO/De Volkskrant, met informatie over filmfestivals, met nieuws, agenda (bioscoop én tv), tips, interviews en kritieken op films uit de Volkskrant en uitzendingen op radio en tv van de VPRO.

 

All Movie Guide
Recht-toe recht-aan zoekmachine voor films, personen en trefwoorden, bevat in de beschrijvingen uitgebreide kruisverwijzingen naar gerelateerde artikelen.

 

Cinema Context
Databank met bijna alle films die voor 1960 in een Nederlandse bioscoop hebben gedraaid en bestaat uit vier collecties van gegevens die ons informeren over de totstandkoming van een filmvoorstelling: films, bioscopen, personen en bedrijven.

   

Knipselarchief Nederlands Filmmuseum
Beschrijvingen van artikelen (in tijdschriften), boeken, en meer dan 100.000 krantenknipsels, multimedia (dvd's, cdroms etc.) en tijdschriften over film.

   

Filmbieb.nl
Een initiatief van Muziekweb. Leden van Centre Céramique kunnen de dvd’s via Filmbieb lenen. Ook kunnen via de site trailers bekeken worden en wordt er achtergrondinformatie over de films en series geboden. Tip! Raadpleeg eerst onze eigen catalogus of wij de film zelf in ons bezit hebben.

     
   

Zoeken naar films, video's en uitzendingen op het internet

   

NPO Start
Veel uitzendingen van de Nederlandse publieke omroepen zijn hier terug te kijken.

   

RTL gemist
De tegenhanger van Uitzending Gemist met veel uitzendingen van de RTL zenders.

   

YouTube
De bekendste videosite.

   

Vimeo
De tegenhanger van YouTube. 

   

AP Archive
Film en video archief van Associated Press en zijn partners over allerlei onderwerpen zoals sport, natuurrampen, verkiezingen etc. Het archief start vanaf 1895. Ook te vinden op YouTube: AP Archive & British Movietone.

   

Beeldbank SchoolTV
Meer dan 3000 korte clips over heel veel verschillende onderwerpen.

    EUscreen
Gratis online toegang tot video´s, foto´s, teksten en audio van omroepen en audiovisuele archieven uit heel Europa. Ontdek de selectie die in de vroege jaren 1900 begint en doorloopt tot vandaag. 
     
   

Verder zoeken?

   

Via torrent-websites zoals The Piratebay en nieuwsgroepen. Informatie over het gebruik van nieuwsgroepen en torrents kunt u op Duken.nlIs dit illegaal? Kijk bij Stichting Brein voor het antwoord.

Regel je bibliotheekzaken mobiel

Sinds 11 juni kun je met één en hetzelfde bibliotheekaccount inloggen bij je lokale bibliotheek in Mijn Menu of de Wise-app en ook bij de landelijke Online Bibliotheek voor het lenen van e-books, luisterboeken of tijdschriften. Voorheen gebruikte je hiervoor twee aparte accounts. 

Hoe werkt dit nu?

  • Je dient zelf een keer opnieuw in te loggen in Mijn Menu op onze website of via onze Wise-app met je gebruikersnaam en wachtwoord. Let op: je kan geen e-mailadres als gebruikersnaam invullen, wel je 14-cijferige pasnummer.
  • Ben je je inloggegevens vergeten? Je kan je gebruikersnaam hier opvragen. Je wachtwoord kun je hier opnieuw aanmaken.
  • Je kan in het vervolg deze gebruikersnaam en wachtwoord ook gebruiken om in te loggen bij de Online Bibliotheek.
  • Na het inloggen in Mijn Menu kun je zelf je gebruikersnaam aanpassen via Mijn gegevens onder Inlogaccount beheren.
    Tik eerst je nieuwe gebruikersnaam in, en klik dan pas op de oranje knop Wijzig gebruikersnaam
  • Wil je meer weten? Ga dan naar Hulp bij inloggen of neem contact op met onze Publieksservice op 043-350 56 00 of publieksservice@maastricht.nl. We helpen je graag!

Inloggen  

Met de Bibliotheek Wise app hebben leden van Bibliotheek Maastricht altijd en overal toegang tot hun bibliotheek.

Meer informatie & download de app

Zoeken in de digitale bibliotheek

Digitale bibliotheek

Soms is wat u zoekt al digitaal beschikbaar.
Het is de moeite waard om dat na te kijken.

Zoek naar...

eBooks
Luisterboeken
Krant of krantenartikel
Tijdschrift of tijdschriftartikel
Scriptie en proefschrift

      
      of

Zoek in al onze digitale bronnen