pdf

Mediawijsheid? Wat?

Media spelen een grote rol in ons leven. Ze zijn overal en hun impact is groot. Denk maar aan hoeveel tijd we aan televisie, internet, smartphones en games besteden. Veilig, bewust en kritisch gebruik maken van media leidt tot plezier, vermaak, ontwikkeling en stimuleert creativiteit. Daar gaat het om bij mediawijsheid.

Centre Céramique organiseert activiteiten op het gebied van Mediawijsheid voor kinderen en volwassenen. Ze worden via de agenda bekend gemaakt. Basis -en Middelbare scholen kunnen ook bij Centre Ceramique terecht voor boeiende gastlessen en advies. 

Centre Céramique hanteert voor haar werkveld de volgende definitie van mediawijsheid:

De verzameling competenties die je nodig hebt om actief, kritisch én bewust te kunnen deelnemen aan de mediasamenleving.

Contact 
Voor meer informatie en vragen over ons aanbod, neemt u contact op met mediacoach Eric Voncken via klantenservice@maastricht.nl.

Cursus Klik en Tik

Klik & Tik is een gratis oefenprogramma. Je leert de basis om je computer te gebruiken, en over internet, e-mail en Facebook.  Je leert via het kijken van video’s en maakt opdrachten via de computer. Er is iemand die je helpt en jouw vragen beantwoordt.
 

Lees meer

Cursus DigiD wat kun je ermee?

Je DigiD is je identiteitsbewijs op het internet. Met een DigiD kun je allerlei zaken regelen bij de (elektronische) overheid. Tijdens deze cursus vraag je een DigiD aan en bekijk je websites van de overheid. Ontdek samen ABP.nl, werk.nl, de berichtenbox, Regelhulp en nog meer.

Lees meer

Dossiers over mediawijsheid zoals sexting, nepnieuws, deepfake, programmeren, informatievaardigheden etc. 
Elk dossier verwijst je naar de juiste organisatie(s) voor meer informatie en/of hulp.

Bekijk alle dossiers

Cursus Online basisvaardigheden

Je bekijkt samen met een begeleider de website oefenen.nl. Daarop kun je oefenen met taal, rekenen, internetten, omgaan met geld en nog veel meer.Lees meer