Muziekcollectie

Muziekcd's en dvd's
Centre Céramique heeft nog een klein aantal Limburgse cd’s en muziekDVD’s. Deze treft u aan op de vierde verdieping. Verder kunnen onze leden tegen extra kosten cd’s en muziekDVD’s aanvragen bij Muziekweb in Rotterdam. 

Bladmuziek
U kunt bij ons niet alleen terecht om naar muziek te luisteren. Ook als u van muziek spelen houdt bent u bij ons aan het goede adres. Centre Céramique bezit de grootste en meest gevarieerde collectie bladmuziek van heel Limburg. Van klassiek tot pop. In totaal omvat de collectie ruim 4000 titels. Uiteraard zijn deze titels terug te vinden in onze catalogus. In onze catalogus is het tevens mogelijk om te zoeken in Petrucci partiturenbibiotheek. De collectie bladmuziek vindt u in het souterrain.

U krijgt overigens als lid van de bibliotheek ook toegang tot de collectie van het conservatorium Maastricht. Bibliotheekleden ontvangen op vertoon van het bibliotheekpasje van Centre Céramique én een inschrijfbewijs (op te halen bij de ledenservice in Centre Céramique) ook een pasje voor de collectie van het Conservatorium Maastricht (Bonnefantenstraat 15).
Catalogus van het conservatorium (kies voor 'geavanceerd' >> materiaal: bladmuziek)

Muziekliteratuur
Op de derde etage vindt u verder boeken, tijdschriften en dvd's over muziek, muziekinstrumenten, componisten en uitvoerende musici.
 

Wil jij graag noten leren lezen, zingen of een instrument bespelen? Bij Kuma Muziekschool Maastricht kun je alle vormen muziekles volgen in een groep of individueel.

Bekijk de mogelijkheden

Muzieknieuws

Nu te horen op

Letterlijk betekent playlist 'afspeellijst'. Luister en kijk naar onderstaande radiostations.

Muziek aanvragen bij de bibliotheek

Ga naar muziekweb

Heeft Centre Céramique een cd, lp of muziekdvd niet in haar bezit dan bestaat de mogelijkheid deze aan te vragen bij Muziekweb. Muziekweb heeft duizenden cd's, lp's en muziekdvd's in haar bezit. Voor kosten en uitleenvoorwaarden zie onze tarieven. U moet wel lid zijn van de bibliotheek! De catalogus met alle titels is raadpleegbaar op Muziekweb. Via de service Leendirect kunt u zelf 24 uur per dag, 7 dagen per week cd's etc. aanvragen via Muziekweb en deze laten versturen naar Centre Céramique. U ontvangt een e-mail als de cd, dvd of lp afgehaald kan worden. 

Ga naar Muziekweb

Muziekweb Intro's

Blog Intro - Bibliotheek Genk

Blog gemaakt door onze collega's van Bibliotheek Genk. Ontdek de dwarsverbanden tussen muziek, literatuur en poëzie!
 • Halverwege de zomer

  Zonder knijpen of knellen, wel spuuglelijk – grijskleurig, nou bijna zilverachtig met hier en daar een toefje rood, ja ik denk dat we het eens zijn, spuuglelijk, toch? – droegen mijn nieuwe wandelschoenen me van Newgale tot het majestueuze Llyn Y Fan Fach (zie foto), van Elan valley tot Snowdonia. Als je Snowdonia even tegen je gehemelte laat kaatsen klinkt het als een regio uit Game of thrones, een plek waar draken na een partijtje vuurspuwen even kunnen verpozen. Het onverhoopte mooie Wales loodste me wat dichter naar de natuur en wat verder van de mens, en dat beviel me uitstekend.

  Vorig jaar publiceerde PJ Harvey Orlam een roman-in-versen geschreven in het oude dialect van Dorset, het Engelse graafschap waar ze is opgegroeid. ‘I inside the old year dying haar inmiddels tiende album roept een hallucineerde droomwereld op waarvan de teksten uit Orlam komen en de muziek een bevreemdende mix is van gitaren, piano’s en electronics gehuld in een ‘drisk’ (Dorsets dialect voor ‘a fine, wind-driven mist‘). PJ Harvey is wederom anders dan anders en net daarom typisch PJ Harvey.

   ‘Zolang je niet rot, word je rijper’ een quote uit een interview van Theo Maassen naar aanleiding van zijn nieuwe rol als gastheer/interviewer van zomergasten.  Moet ik noteren dacht ik, kan ik later altijd wel ergens gebruiken. Nauwelijks twee weekenden verder is dat later al gearriveerd. De 82-jarige Paul Simon zit nog steeds in een rijpingsproces, getuige zijn recentelijk uitgebrachte “Seven Psalms”.  Ik wou de openingstrack laten horen, maar zo werkt het niet. ‘Seven Psalms’ beluister je niet in stukken en brokken, het is één lange suite, waarin The Lord zowel my engineer, a virgin forest, a Covid virus, a puff of smoke als my personal joke is. 

  (as)

  Publicatiedatum: 3 augustus 2023

Catalogus Maastricht

Mijn menu - klik hier voor uitleg -

Regel je bibliotheekzaken mobiel

Sinds 11 juni kun je met één en hetzelfde bibliotheekaccount inloggen bij je lokale bibliotheek in Mijn Menu of de Wise-app en ook bij de landelijke Online Bibliotheek voor het lenen van e-books, luisterboeken of tijdschriften. Voorheen gebruikte je hiervoor twee aparte accounts. 

Hoe werkt dit nu?

 • Je dient zelf een keer opnieuw in te loggen in Mijn Menu op onze website of via onze Wise-app met je gebruikersnaam en wachtwoord. Let op: je kan geen e-mailadres als gebruikersnaam invullen, wel je 14-cijferige pasnummer.
 • Ben je je inloggegevens vergeten? Je kan je gebruikersnaam hier opvragen. Je wachtwoord kun je hier opnieuw aanmaken.
 • Je kan in het vervolg deze gebruikersnaam en wachtwoord ook gebruiken om in te loggen bij de Online Bibliotheek.
 • Na het inloggen in Mijn Menu kun je zelf je gebruikersnaam aanpassen via Mijn gegevens onder Inlogaccount beheren.
  Tik eerst je nieuwe gebruikersnaam in, en klik dan pas op de oranje knop Wijzig gebruikersnaam
 • Wil je meer weten? Ga dan naar Hulp bij inloggen of neem contact op met onze Publieksservice op 043-350 56 00 of publieksservice@maastricht.nl. We helpen je graag!

Inloggen 

 

Met de Bibliotheek Wise app hebben leden van Bibliotheek Maastricht altijd en overal toegang tot hun bibliotheek.

Meer informatie & download de app

Zien en Doen

Er is altijd wel iets te beleven in onze thuisbasis Centre Céramique of onze Bibliotheekservice- punten. Of je nou jong of oud bent. Lezer of doener. Maastrichtenaar of toerist. Terugkijker of vooruitblikker. Voor het gemak hebben we alles voor je verzameld in een handig overzicht. Van lezingen en workshops tot tentoonstellingen. Veel plezier!

Totaaloverzicht

Activiteiten

Tentoonstellingen

Leren en Hulp

Kinderactiviteiten

Nieuws

Handige muzieklinks

Muziekweb PlaylistsDe Muziekweb Playlist is bedoeld als kennismaking met muziek rond specifieke thema's. De Playlist vormt één geheel: er kan niet in worden door- of teruggespoeld.

De Muziekweb Playlist wordt u aangeboden door Muziekweb in samenwerking met Buma en Sena.

Beluister de playlists

Muziekwebluister

muziekwebluister

MuziekwebLuister is een dienst waarmee bibliotheekleden in hun eigen lokale bibliotheek naar de complete collectie van Muziekweb kunnen luisteren. Naast de 6 miljoen tracks die daarin beschikbaar zijn wordt ook een schat aan informatie geboden over albums, artiesten en genres.

Luisteren via Muziekweb