Gratis jeugdpas

Gratis jeugdpas

Wist je dat je tot en met je 17e gratis lid bent van de bibliotheek? Je kunt je inschrijven in de bibliotheek. Dat moet wel samen met (een van) je ouders, want zij moeten een geldig legitimatiebewijs laten zien.

Meer informatie over lid worden

Voorleesfilmpjes en digitale prentenboeken

Digitale prentenboeken


Voorleesfilmpjes zijn goed voor de taalontwikkeling van kinderen én heel handig als je zelf even geen zin of tijd hebt. De Bibliotheek heeft verschillende digitale prentenboeken en voorleesfilmpjes.

Bekijk ze allemaal

e-books lezen op je mobiel of tablet

Voorleesboeken

Vind je het leuk om voor te lezen, en ben je nog op zoek naar inspiratie? Kijk dan eens bij onze thema's van leuke voorleesboeken.

Elke week wordt er voorgelezen in Centre Céramique, voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Kom een keertje luisteren. Toegang gratis.

Naar de voorleesboeken

Boekensnuffel

Je zoekt een boek en je weet wel ongeveer waar het over zou moeten gaan? Bijvoorbeeld over dieren, geschiedenis, verliefd zijn of magie? Wij hebben alle boeken per onderwerp bij elkaar gezet.
     
   
   
   
   
   
   

Leesapps voor kinderen


Er zijn veel leuke apps op de markt die te maken hebben met boeken of lezen. Wij hebben een selectie gemaakt en de apps beoordeeld.

Naar de apps

SchoolWise PortalGebruik de SchoolWise Portal van jouw school thuis. Zoek naar boeken, websites en filmpjes voor je werkstuk of stuur leestips naar je vrienden. Probeer als onderwerp voor je zoekopdracht ook eens kinderlezingen. Deze lezingen zijn gemaakt door NEMO over verschillende onderwerpen.

Ga naar de SchoolWise Portal van jouw school

Zien en Doen

Er is altijd wel iets te beleven in onze thuisbasis Centre Céramique of onze Bibliotheekservice- punten. Of je nou jong of oud bent. Lezer of doener. Maastrichtenaar of toerist. Terugkijker of vooruitblikker. Voor het gemak hebben we alles voor je verzameld in een handig overzicht. Van lezingen en workshops tot tentoonstellingen. Veel plezier!

Totaaloverzicht

Activiteiten

Tentoonstellingen

Leren en Hulp

Kinderactiviteiten

Nieuws

de VoorleesExpress

Pageturner

Nieuw! BliksemBliksem is een digitaal interactief verhaal voor kinderen. Boi wil weerman worden, net als zijn vader. Het liefst wil hij zelf bliksem maken, maar dat is nog niet zo makkelijk. Log in met je bibliotheekaccount om het verhaal te bekijken.

Naar BliksemIn de bibliotheek en thuis oefenen met alle vakken van de basisschool.

Bekijk Junior Einstein 

BoekStart: Lees je baby en peuter voor

Ga naar de site van Boekstart


BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

Boekentips
Voorleestips
Boekstart bij jou in de buurt
Waarom voorlezen?
Mini college: Meer lezen beter in taal

 

Ga naar BoekStart