Maak lezen en leren nóg leuker met de VoorleesExpress

Als ouder heb je dus een belangrijke rol. Want je kind heeft jou nodig om goed te worden in taal. Vind je voorlezen moeilijk? Of wil je graag zien hoe iemand anders dit aanpakt? Meld je dan aan voor de VoorleesExpress. Een vrijwilliger komt dan bij je thuis om samen aan de slag te gaan met (voor)lezen en taalspelletjes. Gewoon aan de keukentafel of gezellig op de bank. Zo doe je ideeën op en wordt taal leuker.
Deelname is gratis!

Informatie of aanmelden?

Stuur een e-mail naar voorleesexpress@maastricht.nl of bel naar de publieksservice van Centre Céramique via 043 - 350 56 00.

Word vrijwilliger bij de VoorleesExpress

Heb jij een voorliefde voor taal en (voor)lezen, en wil je die graag delen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Met de hulp van vrijwilligers introduceert de VoorleesExpress voorlezen en andere taal-activiteiten in gezinnen die een (risico op) taalachterstand hebben. Met jouw inzet
vergroot je niet alleen de woordenschat van kinderen, maar ook hun kansen op schoolsucces.

Hoe dat er in de praktijk uitziet?

Je bezoekt ouders met kinderen tot 8 jaar thuis en laat zien hoe leuk taal en lezen kan zijn door interactief voor te lezen, taalspelletjes te doen en samen te praten. Je betrekt de ouders en motiveert hen om een actieve rol te nemen in de taalontwikkeling. Uiteraard bereiden we je hier goed op voor door middel van een training.

Informatie of aanmelden?

Stuur een e-mail naar voorleesexpress@maastricht.nl of bel naar de publieksservice van Centre Céramique via 043 - 350 56 00.