LiteRom

Op zoek naar boekrecensies? LiteRom biedt een compleet overzicht van auteursinterviews, artikelen en boekrecensies van Nederlandse en uit het buitenland vertaalde (jeugd)literatuur van 1900 tot heden. De LiteRom is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.

 

Start Literom 

 

 • Over de LiteRom

  De LiteRom is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord. De LiteRom is de digitale bron voor informatie omtrent boekrecensies en auteursinformatie. Het gebruik van de LiteRom biedt leesclubs, docenten en leerlingen vele voordelen:

  • Meer dan 150.000 recensies en auteursartikelen
  • betrouwbaar en actueel
  • inspiratie voor de literatuurles
  • ook thuis toegang tot alle informatie


  De boekrecensies en auteursinformatie zijn afkomstig uit Nederlandse dag- en weekbladen. De LiteRom is ook geschikt gemaakt voor je smartphone. Niet alle (zoek)opties werken op een klein scherm, maar je kunt wel alle recensies lezen.

 • Bekijk of lees onderstaande handleidingen

  Literom is een digitale informatiebron met ruim 100.000 kwalitatieve en betrouwbare artikelen uit de Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen. Je vindt er recensies van boeken, maar ook aanvullende informatie. Bijvoorbeeld interviews met schrijvers. De informatie gaat helemaal terug tot het jaar 1900. Zoek op een schrijver of boek en je krijgt van alles dat verschenen in één overzicht. Handig!

  Zoekbalk

  Via de zoekbalk zijn er drie opties mogelijk: zoeken op titel van een boek, auteursnaam of zoeken op woorden uit een recensie. 

  Uitgebreid zoeken

  Onder de zoekbalk vind je de knop ‘Uitgebreid zoeken’. Hier kun je specifiekere zoekopdrachten ingeven. Zoek je bijvoorbeeld recensies van een bepaald jaartal of wil je selecteren op taal? Dat kun je daar invullen.
   

  Filteren / verfijnen

  Na een zoekopdracht kun je aan de linkerkant eventueel nog verfijnen bijvoorbeeld op recensent of bron. 

   

 •  

  Stel je vraag aan onze medewerkers of gebruik onderstaand webformulier. 

  * Verplicht in te vullen

   

  Is het mailadres correct ingevuld?