Theorie.nl

Theorie.nl is dé site waar jij terecht kunt voor het oefenen van je theorie-examen voor de auto, motor of bromfiets. De theorie-examens zijn actueel en conform de CBR wijze. Theorie.nl is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.

 

Start Theorie.nl 

 

 • Over Theorie.nl

  Theorie.nl is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord. Op Theorie.nl kan je terecht als je een theorie certificaat wilt halen voor de auto, motor of bromfiets. Je kunt eindeloos oefenen voor je theorie-examen. Na afloop van een examen, krijg je een volledige analyse van de eventuele fouten die je in het examen gemaakt hebt en zie je of je geslaagd of gezakt bent.

 • Bekijk of lees onderstaande handleidingen

  Alle mogelijke vragen die gesteld kunnen worden op het CBR examen, zijn verwerkt in de database van Theorie.nl. Maak je keuze voor 'auto', 'bromfiets' of 'motor' en kies daarna voor een examen.

  Je krijgt, net als op jouw CBR examen, uit alle categorieën die je kunt verwachten een aantal vragen. Tevens krijg je de volledige vragenset voorgeschoteld en aan het einde krijg je een analyse van jouw gegeven antwoorden. Wat je fout hebt gedaan en dus waar je nog even aan moet trekken. Je kunt zo vaak oefenen als je wilt omdat je iedere keer andere vragen krijgt en is dus DE perfecte voorbereiding voor het echte theorie-examen.

  Hoeveel fouten mag ik hebben om het theorie-examen te halen?

  Dit verschilt per categorie. Bij de auto geldt dat je 65 vragen krijgt. Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, hiervan moet je 13 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen, hiervan moet je 10 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel inzicht bestaat uit 28 vragen, hiervan moet je 25 of meer vragen goed beantwoorden. Het theorie-examen voor zowel de motor als de bromfiets bestaat uit 50 vragen, hiervan moet je 44 of meer vragen goed beantwoorden.

  Hoeveel theorie-examen vragen staan er op theorie.nl?

  Er staan meer dan 4.500 examenvragen in de database voor alle categorieën. Deze vragen zijn instructeurs samengesteld en worden direct aangepast op het moment dat het CBR haar vragen wijzigt naar aanleiding van wetgeving.

  Is de werking van de examens gelijk aan die van het CBR?

  Binnen de examens krijg je exact dezelfde soort vragen als bij het CBR. Je mag net zoveel fout hebben als de officiële CBR examens. Je krijgt bij de auto examens 65 vragen waarvan 25 gevaarherkenning, 30 regelvragen en 10 inzichtvragen. Bij de bromfiets- en motor examen krijg je per examen 50 vragen wat een mix is tussen regel- en inzichtvragen.

  Waarom kan ik de tijd niet stilzetten bij gevaarherkenning?

  Net zoals bij het echte theorie-examen bij het CBR, kan je ook op Theorie.nl de gevaarherkenning alleen oefenen met 8 seconde reactiesnelheid. Bij alle andere vragen kan je de tijd wel stilzetten.

  Wanneer slaag ik voor het theorie-examen?

  Bij het theorie-examen voor de bromfiets of de motor moet je 44 vragen goed beantwoorden. Je mag er dus maximaal 6 fout hebben om te slagen. Bij het auto theorie-examen ligt het iets anders. Hier heb je drie categorieen (gevaarherkenning, kennis en inzicht). Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, hiervan moet je 13 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen, hiervan moet je 10 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel inzicht bestaat uit 28 vragen, hiervan moet je 25 of meer vragen goed beantwoorden.

  Zijn de examens exact hetzelfde als die van het CBR?

  De examens zijn een simulatie van de officiële examens en men probeert deze zo goed mogelijk na te bootsen. Zo zijn er ook de zogenaamde sleepvraag, single-sleepvraag, invulvragen, de ja/nee/meerkeuze vragen en hotspotvragen net zoals bij het CBR. Op deze manier word je optimaal voorbereid voor het echte theorie-examen.

 •  

  Stel je vraag aan onze medewerkers of gebruik onderstaand webformulier. 

  * Verplicht in te vullen

   

  Is het mailadres correct ingevuld?