Passend Lezen

Als je blind, slechtziend of dyslectisch bent, heb je bij Bibliotheekservice Passend Lezen toegang tot de mooiste romans, de spannendste verhalen en de allerleukste kinderboeken in gesproken vorm. Van streekroman tot detective, van Maarten ’t Hart tot Dan Brown. Dankzij de professionele voorleesstemmen ligt elk boek goed in het gehoor. De collectie wordt maandelijks uitgebreid met nieuwe titels. Leden van de Openbare Bibliotheek, met een verklaring leesbeperking, hebben toegang tot ruim 83.000 luisterboeken. Wil je meer mogelijkheden? Sluit dan een regulier abonnement af bij Passend Lezen.

 

Start Passend Lezen 

 

 • Over Passend Lezen

  Via de site van Passend Lezen heeft iedereen die blind, slechtziend of dyslectisch is, onbeperkt toegang tot de grootste collectie boeken, kranten en tijdschriften in verschillende leesvormen. Leden van de Openbare Bibliotheek hebben alléén toegang tot de luisterboekencollectie. Wil je meer mogelijkheden sluit dan een regulier abonnement af bij Passend Lezen.

  Aan jongeren is ook gedacht, met een speciale Superboekpagina. Daar vind je de collectie ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën. Zo kan iedereen lekker bijblijven met lezen.

  De site is natuurlijk goed toegankelijk voor mensen met een leesbeperking. Bij je eerste bezoek kun je de weergaveopties naar eigen wens instellen en bewaren.

  Dus ook als je blind, slechtziend of dyslectisch bent, lezen kan altijd. 
   

 • Bekijk of lees onderstaande handleidingen


  Aanmelden voor Passend Lezen

  Ben je blind, slechtziend of dyslectisch en lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis de gesproken boeken lenen van Bibliotheekservice Passend Lezen. Activeer dan je account bij Passend Lezen. Je kunt inloggen met het nummer op je bibliotheekpas en het bijbehorende wachtwoord. Heb je geen leesbeperking? Download dan je luisterboeken bij de online Bibliotheek.


  Lezen

  Om boeken op je boekenplank te zetten en af te spelen, heb je een werkende internetverbinding nodig. Je kunt de gesproken boeken afspelen op een pc, tablet, smartphone. Hiervoor gebruik je de online player die op de website van Passend Lezen staat. Of je kunt de boeken luisteren via de Passend Lezen-app.


  Zoeken in de collectie

  Om de toegang makkelijk te maken, kan je op verschillende manier zoeken in de collectie. Op leesvorm bijvoorbeeld, zoals audiolezen, braillelezen, letterlezen of combilezen. Of je zoekt direct binnen de collecties van boeken, hoorcolleges, of kranten en tijdschriften. Natuurlijk kan je ook zelf een zoekopdracht invullen. Zo ben je binnen enkele stappen bij het boek dat je zoekt.

  Wie nog niet weet wat ‘ie zoekt, kan op de site inspiratie opdoen. Je ziet nieuwe aanwinsten, wat anderen mensen lazen, of kunt beoordelingen lezen.

  Op de pagina Mijn bieb vind je een overzicht van al je gegevens en geleende boeken.
  Je kunt hier ook een eigen zoekprofiel samenstellen, zodat je voortaan nog sneller vindt wat bij je past. En heb je je boek gevonden, dan kan je het direct bestellen en komt het op je boekenplank te staan.


  Handleidingen en veel gestelde vragen

  De collectie van Passend Lezen is zeer divers. Om het klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben ze diverse handleidingen, instructiefilmpjes, webinars en antwoorden op veelgestelde vragen om zo het gebruikersgemak bij Passend Lezen te verbeteren. •  

  Stel je vraag aan onze medewerkers of gebruik onderstaand webformulier. 

  * Verplicht in te vullen

   

  Is het mailadres correct ingevuld?