WorldCat Discovery - OB Onderzoekscatalogus

In deze zoekomgeving vind je boeken en tijdschriften van universiteitsbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen in en buiten Nederland. Je kunt boeken aanvragen als je lid bent van de bibliotheek. Hoe je dit kunt doen lees je hier. WorldCat Discovery is de opvolger van Picarta. WorldCat Discovery is voor iedereen vrij toegankelijk, zowel in als buiten de bibliotheek.

 

Start Worldcat 

 

 • Over Worldcat

  Voor bibliotheken in Nederland de "opvolger” van Publiekwijzer/Picarta t.b.v. IBL. Leen via Worldcat wetenschappelijke boeken bij alle Bibliotheken in Nederland. Hoe je dit doet lees je hier.

  WorldCat is de grootste bibliografische databank ter wereld. Meer dan 72.000 bibliotheken uit meer dan 90 landen werken samen aan één gemeenschappelijke online catalogus. Standaard zoek je echter in eerste instantie bij Nederlandse bibliotheken.

  OCLC WorldCat werd opgericht in 1971 en bevatte in januari 2017 meer dan 380 miljoen records en 2,4 miljard gecatalogiseerde fysieke en digitale objecten in meer dan 485 talen.

   

 • Bekijk of lees onderstaande handleidingen

  Ontdek hoe je eenvoudig of geavanceerd kunt zoeken in WorldCat. Standaard zoek je in de collectie van Nederlandse bibliotheken (OB onderzoekscatalogus). 

  Eenvoudig zoeken

  Voer op de startpagina van WorldCat een of meer zoekwoorden in het zoekvenster in. WorldCat geeft standaard de optie om te kiezen voor zoektermen in de titel maar je kunt ook kiezen voor alle resultaten. Voer je één zoekterm in dan geeft WorldCat suggesties die je kunt aanklikken.

  Klik op Zoeken. Je resultaten verschijnen, gesorteerd op relevantie.
  Klik op de titel van een zoekresultaat om meer details te krijgen en welke bibliotheek deze titel in zijn bezit heeft.

   

  Geavanceerd zoeken

  Klik op 'Geavanceerd zoeken' om een geavanceerde zoekopdracht te starten. 
  Voer een of meer zoektermen in in de beschikbare velden.

  Bij het zoeken in WorldCat kun je ook gebruikmaken van zogenoemde (Booleaanse) zoekoperatoren:

  EN = zoek dit en dat. Voorbeeld: Rusland EN Oorlog
  OF = zoek dit of dat. Voorbeeld: Rusland OF Russia
  NIET = zoek dit wel, maar dat niet. Voorbeeld: Rusland NIET Oekraine

  Zie onderstaande afbeelding. Onderstaande zoekopdracht geeft alle items (2 titels) met de woorden (Trefwoord) 'rusland' EN 'oorlog' EN waarbij in de titel ook het woord 'front' staat EN is geschreven door de auteur 'krielaars'.  (Optioneel) Beperk je zoekresultaten door te selecteren op 'materiaalsoort', 'publicatiejaar', 'taal', 'doelgroep' of 'type content'.  Je kunt deze opties ook kiezen nadat je een zoekopdracht gegeven hebt.

  Klik op Zoeken. Je resultaten verschijnen, gesorteerd op relevantie ('beste overeenkomst'). Klik op 'beste overeenkomst' voor het kiezen van een andere sorteermogelijkheid bijvoorbeeld 'Datum, nieuwste eerst'.
  Klik op de titel van een zoekresultaat om meer details te krijgen en welke bibliotheek deze titel in zijn bezit heeft.
   

  Aanvragen van titels

  Via WorldCat Discovery kun je wetenschappelijke boeken lenen die je Centre Céramique niet heeft. Hoe dit werkt lees je hier.

   

   

 •  

  Stel je vraag aan onze medewerkers of gebruik onderstaand webformulier. 

  * Verplicht in te vullen

   

  Is het mailadres correct ingevuld?