Wetenschappelijke boeken lenen

Via WorldCat Discovery kun je wetenschappelijke boeken lenen die Centre Céramique niet heeft. Je vindt hier boeken van universiteitbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen van over de hele wereld. Alle boeken die in Nederland beschikbaar zijn, kun je lenen. Let op! Zoek altijd eerst in onze eigen catalogus of een titel in ons bezit is of aanwezig is bij een openbare bibliotheek in Nederland.

Hoe werkt het?

Als lid van de Bibliotheek kun je wetenschappelijke boeken aanvragen die in WorldCat Discovery staan. In het stappenplan hieronder zie je hoe dat werkt. Vervolgens zorgen wij dat het naar de Bibliotheek van jouw keuze wordt gestuurd. Daar kun je aan de balie afrekenen. Je mag het boek drie weken lenen.

Hoeveel kost het?

Wij brengen €6,50 in rekening per aanvraag. Je betaalt bij ons aan de balie als je het boek af komt halen.

Hoe vraag ik een boek aan?

 • Vind je boek
  Zoek je boek op in Wordcat Discovery.
 • Aanvragen
  Klik op de blauwe aanvraagknop
 • Log in 
  Log in met je bibliotheekpasnummer (begint met 24312) en het bijbehorende wachtwoord.
 • Opgeven mailadres
  Geef een geldig mailadres op. Je ontvangt een bevesting van je aanvraag.
 • Waar wil je het ophalen?
  Geef aan dat je de aanvraag wilt ophalen in Centre Céramique.
 • Bevestigen
  Door te bevestigen ga je automatisch akkoord met de kosten. Wij brengen €6,50 in rekening per aanvraag.

En dan?

Wij gaan met je aanvraag aan de slag. Zodra deze bij ons binnenkomt krijg je per mail bericht.

Wat is de levertijd?

De levertijd is moeilijk te voorspellen omdat we afhankelijk zijn van andere bibliotheken en / of en hoevaak een titel beschikbaar is in Nederland. Houd rekening met een levertijd van drie weken. In de meeste gevallen kunnen we het boek binnen twee weken leveren. Indien het niet geleverd kan worden krijg je ook bericht en worden er geen kosten berekend.

Klaar om te beginnen? 

Ga naar WorldCat Discovery

Verlengen?

Aangezien veel bibliotheken hun materialen ook weer graag snel terug hebben, is verlengen NIET mogelijk tenzij de leverende bibliotheek hier toestemming voor geeft. Wil je een boek van een andere bibliotheek verlengen neem dan contact op met de afdeling IBL via ibl@maastricht.nl. De afdeling IBL zal voor jou bij de leverende bibliotheek informeren of verlengen mogelijk is.

Lenen bij een andere bibliotheek

Onze collectie is uiteraard niet uitputtend. Daarom bieden wij onze leden onderstaande mogelijkheden aan om materialen zelf aan te vragen bij andere bibliotheken of via de dienst Landelijk lenen zelf media te gaan lenen bij andere openbare bibliotheken. Wij raden je aan om altijd eerst te zoeken in onze eigen catalogus.

 • Aanvragen bij een andere openbare bibliotheek
  Via de online service Aanvragen kun je eenvoudig zoeken en aanvragen bij andere openbare bibliotheken. Met de service Landelijk Aanvragen heb je als pashouder van Centre Céramique toegang tot 35 miljoen boeken, cd’s, dvd's, films, games, luisterboeken en bladmuziek: 24 uur per dag, zeven dagen per week en vanaf iedere internetlocatie. Je hoeft dus niet meer naar de bibliotheek te komen om materialen te bestellen maar het mag natuurlijk wel.

 • Aanvragen bij wetenschappelijke bibliotheken
  Via WorldCat Discovery kun je wetenschappelijke boeken lenen die Centre Céramique niet heeft. Je vindt hier boeken van universiteitbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen van over de hele wereld. Alle boeken die in Nederland beschikbaar zijn, kun je lenen. Let op! Zoek altijd eerst in onze eigen catalogus of een titel in ons bezit is of aanwezig is bij een openbare bibliotheek in Nederland.

 • Tijdschriftartikelen aanvragen
  Je kunt bij de Koninklijke Bibliotheek scans van tijdschriftartikelen aanvragen.

 • Landelijk Lenen
  Je bibliotheekpas is geldig in een groot deel van Nederland.

Op bovenstaande manieren komt de totale collectie van alle Nederlandse bibliotheken beschikbaar voor leden van Centre Céramique.