PressReader

Online bladeren en lezen in meer dan 7000 kranten en tijdschriften uit 100 verschillende landen en in 54 talen. Fulltext, actueel én met een archief tot 90 dagen. Lees ze gratis in de bibliotheek, thuis of onderweg. Zowel voor leden als niet-leden.

 

Start PressReader  

Thuis inloggen met bibliotheekpas 

 

 • Over PressReader

  In PressReader kun je de meest recente edities* lezen van tijdschriften op allerlei onderwerpsgebieden en kranten zoals Le Figaro, El Pais, The Washington Post, The Daily Telegraph, The Guardian etc. etc. De kranten en tijdschriften worden gepresenteerd in de originele opmaak. De collectie bestaat met name uit anderstalige titels.

  Thuis lezen
  Haal de kranten op in de bibliotheek en lees ze thuis! PressReader is de mobiele app van PressDisplay. Maak in één van de vestigingen van Centre Céramique verbinding met het WiFi netwerk, download de gewenste kranten of tijdschriften en lees ze vervolgens thuis of onderweg. Je kunt PressReader nu 7 dagen lang overal gratis gebruiken. Installeer de app en maak kennis met de vele mogelijkheden die de app biedt! Pressreader is gratis te downloaden in de Apple appstore, Google Play en de Microsoft appstore
  Thuis lezen op je pc doe je door je bibliotheekpasnummer op te geven op de site library.pressdisplay.com

  In de Bibliotheek
  In de bibliotheek lezen kan natuurlijk ook! Log met je bibliotheekpas in op één van onze publiekspc's en kies voor PressReader. Met je eigen apparaat ga je naar pressreader.com of download de PressReader app.

  PressReader account?
  Een account is handig als je thuis of onderweg PressReader wilt gebruiken op een ander apparaat dan het apparaat waarmee je in de bibliotheek hebt ingelogd. In de bibliotheek heb je als lid de mogelijkheid om met minimale gegevens (e-mailadres, wachtwoord, pasnummer, voornaam en achternaam) een account aan te maken. Maak je thuis een account aan, dan worden er meer gegevens van je verwacht, waaronder creditcardnummer. Die informatie is niét nodig om in de bibliotheek kranten te kunnen downloaden.

  Een account aanmaken is dus niet verplicht maar biedt wel de volgende voordelen:

  • Je kunt tijdschriften en kranten downloaden op een ander apparaat.
  • Je kunt artikelen opslaan.
  • Je kunt artikelen delen op Social Media of per e-mail.
  • Je kunt pre-downloads instellen. Dan krijg je automatisch de nieuwste versie in jouw download-lijst.
  • Je kunt voorkeuren instellen. Dan zie je op de homepage tijdschriften en kranten die daarbij passen.


  * De inhoud van de PressReader app, de sites Pressreader.com en Librarypressdisplay kunnen soms verschillen. En is mede ook afhankelijk of je thuis of in de bibliotheek bent. Ook kunnen bepaalde titels zomaar verdwijnen. Dit heeft te maken met de contractafspraken die PressReader heeft met de uitgevers. 

 • Bekijk of lees onderstaande handleidingen

  Zoeken naar een specifieke krant of tijdschrift?
  Je kunt zoeken op land, taal of alfabetisch op naam van de publicatie. Bekijk eens onderstaand filmpje.


  Hoe kun je publicaties aanpassen of verwijderen in PressReader?
  Bekijk andere PressReader instructies op YouTube.

 •  

  Stel je vraag aan onze medewerkers of gebruik onderstaand webformulier. 

  * Verplicht in te vullen

   

  Is het mailadres correct ingevuld?