Heb je vragen over de dienstverlening van de Bibliotheek Maastricht of Centre Céramique, dan vind je hier enkele antwoorden.           Library membership
Staat jouw vraag er niet bij? Stel hem dan aan de publieksservice.

Vragen

 • Ik ben geen lid van de bibliotheek, kan ik toch gebruikmaken van de bibliotheek?

  Ook als je geen lid bent van de bibliotheek heten wij je van harte welkom bij Centre Céramique om een tentoonstelling te bezoeken, een lekker kopje koffie te drinken, een krantje te lezen, te werken of te studeren. We bieden gratis Wi-Fi. Als je bibliotheekmaterialen wil lenen of gebruik wil maken van onze computerwerkplekken dan vragen we je om eerst een bibliotheekabonnement af te sluiten. 

 • Is het gebouw toegankelijk voor mindervaliden?

  Ja. Alle ruimtes in het gebouw zijn toegankelijk voor mindervaliden. De houten vloer is via een andere route toegankelijk. Onze medewerkers aan de balie helpen je graag. Verder beschikken we over een aantal liften, mindervalidentoiletten en verschoningsruimtes.

 • Ik heb een opmerking of een klacht, waar kan ik deze indienen?

  Je kunt bij de publieksservice terecht met je mondelinge vraag of klacht. Meestal wordt je vraag dan direct beantwoord. Heb je een schiftelijke klacht, dan kun je deze indienen bij de publieksservice. Daar ligt ook een formulier klaar waarop je een opmerking kunt achterlaten. Je krijgt binnen zes weken een inhoudelijk antwoord op je klacht.

  Publieksservice Centre Céramique
  Postbus 1992
  6201 BZ Maastricht
  Reageren per e-mail kan ook: 
  publieksservice@maastricht.nl

 • Zijn honden toegelaten?

  In Centre Céramique zijn honden welkom bij Coffeelovers op de begane grond. In de rest van het gebouw en in de bibliotheekservicepunten Heer en Malpertuis worden geen honden toegelaten, met uitzondering van hulphonden.

 • Is het mogelijk om te kopiëren en te printen?

  Als je lid bent van de bibliotheek Centre Céramique kun je met het tegoed op je bibliotheekpas gebruik maken van de print- en kopieerfaciliteiten op de 2e etage en in het souterrain. De tarieven voor kopiëren en printen zijn:

  A4 zwart-wit € 0,10 / A4 kleur € 0,70
  A3 zwart-wit € 0,20 / A3 kleur € 1,40

  Wil je printen vanaf je eigen laptop of smartphone? Meer informatie over hoe dat werkt vind je hier.

 • Zijn de tentoonstellingen in Centre Céramique gratis te bezoeken?

  Er zijn geregeld tentoonstellingen in het gebouw die je gratis kan bekijken, tenzij specifiek anders vermeld. Voor de toegang tot het Maastricht Museum dat zich in Centre Céramique bevindt gelden de toegangsprijzen van het museum. Indien je in groepsverband Centre Céramique wil bezoeken stellen wij het op prijs wanneer je je van tevoren aanmeldt bij de publieksservice. Dit kan via publieksservice@maastricht.nl of (043) 350 56 00

 • Hoe kan ik kaarten reserveren voor een activiteit?

  Alle activiteiten staan in onze agenda. Als je op de betreffende activiteit klikt, verschijnt alle info over deze activiteit en een link naar het e-mailadres van publieksservice. Via deze link kun je een reserveringsmail sturen. Je ontvangt daarna een bevestiging van de publieksservice.

 • Hoe maak ik gebruik van de ledenkorting op een toegangskaart?

  Ledenkorting geldt alleen in de voorverkoop die loopt tot 1 dag voor de activiteit. Op de dag zelf van de activiteit verlenen wij geen ledenkorting meer. Om gebruik te maken van de korting neem je bij de aankoop je geldige bibliotheekpas mee zodat de publieksservice je gegevens kan controleren. Per pashouder krijg je korting op 1 toegangskaart. Let op: een Basic abonnement geeft geen recht op korting.

 • Zijn er kluisjes aanwezig in Centre Céramique?

  Er zijn kluisjes beschikbaar op de 1e etage van het gebouw, voor de ingang van het Maastricht Museum. De kluisjes kunnen gedurende openingstijden gebruikt worden. 

 • Kan ik een ruimte huren om muziek te beoefenen?

  Ja, je kan een oefenruimte huren in het souterrain van Centre Céramique. Klik hier voor alle informatie over het reserveren van een oefenruimte.

 • Mag ik eten en drinken in Centre Céramique? 

  Dat is afhankelijk van de plek in het gebouw waar je je bevindt:

  In het leescafé op de begane grond is eten en drinken toegestaan, ook wat je zelf meebrengt.

  Bij Coffeelovers op de begane grond is een consumptie van Coffeelovers verplicht. Serviesgoed blijft bij Coffeelovers. Je kan een to-go beker vragen als je de consumptie wil meenemen naar een andere etage. 

  In de bibliotheek (etages -1, 2, 3 en 4) is het niet toegestaan om te eten, maar daar mag je wel drinken uit een afsluitbare beker of fles. 

  Het consumeren van alcoholhoudende dranken is verboden. 

  In het Maastricht Museum op de 1e etage is eten of drinken niet toegestaan.