Heb je vragen over de dienstverlening van de Bibliotheek Maastricht of Centre Céramique, dan vind je hier enkele antwoorden.           Library membership
Staat jouw vraag er niet bij? Stel hem dan aan de publieksservice.

Vragen

 • Zijn magazijn- of kluismaterialen ook digitaal beschikbaar zodat ik ze meteen thuis kan bekijken?

  Centre Céramique werkt mee aan een digitaliseringsproject van de Koninklijke Bibliotheek (KB) en Google. Steeds meer materialen zijn daarom ook digitaal beschikbaar.

  Voordat u materialen uit onze kluis wilt inzien is het daarom goed om te checken of de door jou gewenste titel misschien digitaal beschikbaar is via Delpher.nl of Google Books. 

  Op Delpher.nl vind je miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die je allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. De teksten komen uit de collecties van diverse wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen. Ze worden hier onder één knop aangeboden om het vinden van informatie gemakkelijk te maken.

 • Hoe kan ik beschikken over bibliotheekmaterialen uit het magazijn of uit de kluis voor inzage/onderzoek?

  Wil je magazijn- of kluismaterialen inzien, dan kun je een verzoek indienen via publieksservice@maastricht.nl. Vervolgens neemt een specialist contact met je op voor een maatwerkafspraak. Houd hierbij rekenening met een afhandelingstijd van enkele werkdagen. 

 • Hoe kan ik materialen aanvragen uit het magazijn?

  Materialen uit het magazijn die vrij uitleenbaar zijn kun je reserveren via de online catalogus of de Wise-app. Zodra het materiaal voor je klaar staat, ontvang je een afhaalbericht. 

  Voor inzage van materialen die niet vrij uitleenbaar zijn kun je een verzoek indienen via publieksservice@maastricht.nl. Vervolgens neemt een specialist contact met je op voor een maatwerkafspraak. Houd hierbij rekenening met een afhandelingstijd van enkele werkdagen. 

 • Hoe lang duurt het voordat ik materiaal uit de kluis kan raadplegen?

  Wens je materialen te raadplegen, dan kun je een verzoek indienen via publieksservice@maastricht.nl. Vervolgens neemt een specialist contact met je op voor een maatwerkafspraak. Houd hierbij rekening met een afhandelingstijd van enkele werkdagen. Om materialen te kunnen raadplegen dien je een geldig abonnement bij Stadsbibliotheek Maastricht te hebben.   

 • Ik ben bezig met een onderzoek. Kan ik daarvoor materialen uit het magazijn of uit de kluis raadplegen?

  Ja, dit is meestal mogelijk. Verricht je onderzoek en wil je hiervoor magazijn- of kluismaterialen inzien, dan is maatwerk mogelijk. Je kunt hiervoor een verzoek indienen bij een specialist via publieksservice@maastricht.nl of 043-3505600. De specialist maakt met jou een afspraak over de materialen, tijdstippen van raadpleging en de termijn waarvoor de materialen ter beschikking worden gesteld. Houd hierbij rekening met een afhandelingstijd van enkele werkdagen. Voor het raadplegen van magazijn- of kluismaterialen dien je te beschikken over een geldig abonnement van Stadsbibliotheek Maastricht. 

 • Wat is kluismateriaal in Centre Céramique?

  Centre Céramique bezit naast de open opgestelde collectie en de magazijncollectie ook over een redelijke hoeveelheid oude boeken in de kluis. Deze materialen zijn zeer kwetsbaar. Centre Céramique behandelt ze met uiterste zorg. Dit verwachten we ook van de klant.