Heeft u vragen over Centre Céramique en haar dienstverlening, dan vindt u hier enkele antwoorden.           Library membership
Staat uw vraag er niet tussen? Stel hem dan aan de publieksservice

Vragen

 • Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

  Dit kan persoonlijk aan de servicebalie in Centre Céramique of schriftelijk per e-mail naar publieksservice@maastricht.nl. Telefonisch opzeggen is niet mogelijk. Het eerste lidmaatschap voor een jaar kan niet tussentijds beëindigd worden en hiervoor geldt een opzegtermijn van 1 maand voor de vervaldatum. Na afloop van het eerste jaar kun je het lidmaatschap te allen tijde opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Denk ook aan het stopzetten van de automatische incasso!

 • Kan ik lid worden als inwoner van een andere gemeente of land?

  Ja, dat is mogelijk. Je kunt het abonnement heel gemakkelijk online afsluiten. Heb je assistentie nodig? Kom dan naar een van onze vestigingen om een abonnement af te sluiten.

 • Mag je tijdens de vakantieperiode meer boeken lenen of wordt de uitleenperiode verlengd?

  Nee, dit is niet mogelijk. Je kunt wel via internet of de Bibliotheekapp (downloaden via de App Store/Google Play) de geleende materialen verlengen.

  Tip: met een DELUXE abonnement kun je 20 materialen lenen voor een termijn van 6 weken! Meer informatie over de Bibliotheekapp.

 • Zijn er ook gezinsabonnementen?

  Er zijn geen gezinsabonnementen, iedereen is individueel lid van de bibliotheek. Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Kinderen tot 9 jaar mogen geen materialen bestemd voor volwassenen lenen. Bij een DELUXE abonnement is het wel mogelijk een partnerpas aan te vragen. Meer informatie over abonnementen. 

 • Hoe kan ik gratis het Natuurhistorisch Museum Maastricht bezoeken?

  Met een volwassenen COMFORT of DELUXE abonnement kun je per bibliotheekpas 1 keer per jaar een gratis toegangsbewijs voor het Natuurhistorisch Museum Maastricht afhalen bij de publieksservice in Centre Céramique. LET OP: met alleen een bibliotheekpas krijg je geen gratis toegang tot het museum, haal aub eerst het toegangsbewijs op in Centre Céramique.

 • Hoe word ik lid van de bibliotheek?

  Je kan heel gemakkelijk online een abonnement afsluiten. In Centre Céramique kun je een abonnement afsluiten via de infozuilen die door het hele gebouw verspreid staan. Heb je hulp nodig? Vraag dan de publieksservice om assistentie, zij helpen je graag. 

 • Ik ben lid bij Centre Céramique, kan ik met mijn pas ook bij andere bibliotheken lenen?

  Ja, met een COMFORT of DELUXE abonnement van Centre Céramique kun je zelf lenen bij vrijwel alle bibliotheken in Nederland. Hoe het werkt staat stap voor stap uitgelegd op onze pagina landelijk lenen

  Bovendien kun je als lid van Centre Céramique ook materialen lenen bij een aantal speciale bibliotheken in de regio: Universiteit Maastricht, Zuyd Hogeschool (waaronder het Conservatorium), Jan van Eyck Academie en het Sociaal Historisch Centrum. Om je aan te melden bij deze bibliotheken, dien je eerst een inschrijfbewijs op te halen bij de publieksservice in Centre Céramique. 

 • Ik ben lid bij een andere bibliotheek. Kan ik met die pas materialen lenen bij Centre Céramique?

  Ja, Centre Céramique biedt de service Landelijk lenen. Je leent bij Centre Céramique volgens de voorwaarden van het COMFORT abonnement. E-readers zijn alleen beschikbaar voor leden van Stadsbibliotheek Maastricht. Klik hier voor meer uitleg over de landelijke service.

 • Ik heb de optie inleverattentie aangevinkt, maar ontvang geen mail. Hoe kan dat?

  Als je een Gmail of Hotmail-adres hebt, dan komt mail van de bibliotheek mogelijk in de map 'spam' terecht. Controleer daarom ook deze map.

 • Kan ik als lid van LGOG korting krijgen op een abonnement?

  Als je lid bent van LGOG, kun je op vertoon van het betalingsbewijs van je LGOG-lidmaatschap en je legitimatiebewijs een gratis STUDENT & SCIENCE abonnement afsluiten. Je betaalt eenmalig € 3,- inschrijfkosten. Je kunt van alle materiaalsoorten 4 stuks lenen voor 3 weken, met een maximum van 14 materialen tegelijkertijd. Boeken zijn gratis te leen (uitgezonderd Sprinters), cd's en dvd's tegen betaling. Dit abonnement is 1 jaar geldig en wordt niet automatisch verlengd. Je kunt het uiteraard wel zelf verlengen en ook dan vragen wij opnieuw om een betalingsbewijs van je LGOG-lidmaatschap en je legitimatiebewijs om aan te tonen dat je nog steeds recht hebt op dit gratis abonnement. 

 • Kan ik in de bibliotheekservicepunten Heer en Malpertuis een abonnement afsluiten?

  Ja, dat is mogelijk in Heer en Malpertuis. In Heer en Malpertuis ontvang je echter niet direct jouw lenerspas. De aanvraag wordt in Centre Céramique verwerkt, en je kunt de pas afhalen in het bibliotheekservicepunt nadat je bericht hebt ontvangen dat de pas klaarligt. Wil je direct over een pas beschikken, dan kun je online of in Centre Céramique een abonnement afsluiten. Je kan in alle vestigingen met deze pas lenen.

 • Mag ik ook een negatief tegoed op mijn lenerspas hebben?

  Ja, dat mag tot maximaal € 5,00. Zodra het openstaande bedrag meer dan € 5,00 bedraagt, wordt de lenerspas geblokkeerd. Dan is het niet meer mogelijk om materialen te lenen, (online) te verlengen of (online) te reserveren. Thuis kun je bedragen vanaf € 3,00 eenvoudig betalen via iDeal. Zodra je het bedrag hebt voldaan via iDeal of bij de betaalautomaat in de bibliotheek, kun je weer gebruik maken van jouw lenerspas. Op een BASIC pas is geen negatief tegoed mogelijk.