Heb je vragen over de dienstverlening van de Bibliotheek Maastricht of Centre Céramique, dan vind je hier enkele antwoorden.           Library membership
Staat jouw vraag er niet bij? Stel hem dan aan de publieksservice.

Vragen

  • Waarom worden bepaalde collecties kleiner?

    Bij de aanwezige collecties wordt de frequentie van uitleen constant in de gaten gehouden. Bij afname van het gebruik moeten er keuzes gemaakt worden en kijken we of er alternatieve mogelijkheden zijn voor het eenvoudig verkrijgen van de gevraagde materialen. Dit kan via collega-bibliotheken/instellingen of online.

  • Waarom worden collecties verplaatst?

    De bibliotheek wil inspelen op de vraag van de klant om genres en/of materiaalsoorten bij elkaar te zetten. Hierdoor worden bepaalde collecties samengebracht, die eerder niet bij elkaar stonden.

  • Waar vind ik de CD-collectie? 

    Als bibliotheeklid van Centre Céramique kun je cd's, dvd's en lp's aanvragen bij muziekweb.nl. Via 'Mijn Menu' kun je rechtstreeks inloggen op deze site en zoeken en aanvragen in de catalogus met 400.000 cd's, 15.000 muziek-dvd's en 300.000 lp's. Daarnaast biedt muziekweb.nl een schat aan informatie over artiesten, albums, muziekstijlen en de nieuwste releases. De cd's in de Maastricht-/Limburgcollectie blijven wel beschikbaar in Centre Céramique.