De computer en internet worden steeds vaker gebruikt. Heb je vragen of wil je hulp?
Of wil je oefenen in de Bibliotheek of thuis via internet?

Dat kan! Hulp is gratis en je hoeft geen lid te zijn.

Het DigiTAALpunt+ in de Bibliotheek helpt je verderCursus DigiD wat kun je ermee?

Je DigiD is je identiteitsbewijs op het internet. Met een DigiD kun je allerlei zaken regelen bij de (elektronische) overheid. Tijdens deze cursus vraag je een DigiD aan en bekijk je websites van de overheid. Ontdek samen ABP.nl, werk.nl, de berichtenbox, Regelhulp en nog meer.

Lees meer

Cursus Veilig en Bewust online

Het internet brengt de wereld dichter bij elkaar. Maar dat is niet volledig zonder risico's. Wil je leren hoe je veilig het internet gebruikt? Dan is de workshop ‘Veilig en bewust online’ iets voor jou!

Lees meer

Cursus Klik en Tik

Klik & Tik is een gratis oefenprogramma. Je leert de basis om je computer te gebruiken, en over internet, e-mail en Facebook.  Je leert via het kijken van video’s en maakt opdrachten via de computer. Er is iemand die je helpt en jouw vragen beantwoordt.
 

Lees meer

Cursus Oefenen met digitale zorg

Contact met de huisarts of het ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via je smartphone, tablet of computer. Met het lesprogramma DigiVitaler leer je om zelf je gezondheidszaken te regelen via internet.

Lees meer


Volg deze gratis online cursussen van SeniorWeb. Je hebt wel een account nodig. Dat kun je aanvragen bij de Bibliotheek, ook als je geen lid bent. Mail naar publieksservice@maastricht.nl o.v.v. online cursussen Seniorweb.


Bekijk de cursussen

Neem contact op

Zoek je hulp voor iemand? Of wil je advies? Neem contact op met onze publieksservice via telefoonnummer 043 350 5600 of publieksservice@maastricht.nl.


In digiTAALpunt+ vind je makkelijk geschreven boeken, woordenboeken en taalcursussen. Je vindt er ook heel veel programma's om zelf of met je taalmaatje op de computer te oefenen. Je kan altijd komen, je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. De meeste oefenprogramma's zijn ook thuis te gebruiken.
Ga naar de oefenprogramma's

Zien en Doen

Er is altijd wel iets te beleven in onze thuisbasis Centre Céramique of onze Bibliotheekservice- punten. Of je nou jong of oud bent. Lezer of doener. Maastrichtenaar of toerist. Terugkijker of vooruitblikker. Voor het gemak hebben we alles voor je verzameld in een handig overzicht. Van lezingen en workshops tot tentoonstellingen. Veel plezier!

Totaaloverzicht

Activiteiten

Tentoonstellingen

Leren en Hulp

Kinderactiviteiten

Nieuws

Heb je vragen over toeslagen? Hulp nodig met DigiD? Of iets anders regelen bij de overheid? Bezoek dan het Informatiepunt Digitale Overheid. De hulp is gratis. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Informatiepunt Digitale Overheid