Informatieve collectie

Of u nou op zoek bent naar een reisgids, een medische encyclopedie, een computercursus of informatie over het schrijven van sollicitatiebrieven. In onze informatieve collectie treft u over deze en nog veel meer onderwerpen gegarandeerd boeken, cd's, dvd's of cd-roms aan. De informatieve collectie vindt u op de tweede, derde en vierde verdieping van Centre Céramique en in de bibliotheekservicepunten Heer en Malpertuis.

Zoeken naar informatie
Wanneer u in de catalogus zoekt op onderwerp, krijgt u een overzicht van verschillende titels over dit onderwerp en krijgt u informatie over de plek waar u deze titel kunt vinden. Alle materialen zijn voorzien van een nummer, de zogenaamde SISO-code. Aan de hand van deze nummers is de informatieve collectie ingedeeld. Gaat u dus op zoek naar een boek over een bepaald onderwerp, dan staat dit altijd bij boeken over hetzelfde onderwerp.

Naast onze catalogus beschikt de bibliotheek over een aantal zoeksystemen om te zoeken naar non-fictie. Kies hieronder voor het zoeksysteem van uw keuze.

 • Boeken

  De bibliotheek beschikt, naast onze eigen catalogus, over een aantal zoeksystemen voor het opsporen van boeken. Klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.

  ...

  Lees meer over Boeken

 • E-books

  In het huidige digitale tijdperk wordt het lezen van elektronische boeken steeds populairder. Daarom gaat de bibliotheek nu ook e-books aanbieden.

  ...

  Lees meer over E-books

 • Kranten

  De bibliotheek beschikt over een aantal zoeksystemen voor het opsporen van krantenartikelen. Klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.

  ...

  Lees meer over Kranten

 • Tijdschriften

  De bibliotheek beschikt over een aantal zoeksystemen voor het opsporen van tijdschriftartikelen. Klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.

  ...

  Lees meer over Tijdschriften

 • Digitale bibliotheek

  Steeds meer informatie verschijnt in digitale vorm. De digitale bibliotheek biedt links naar digitale abonnementen en vrij toegankelijke websites. Klik hier voor een overzicht.

  ...

  Lees meer over Digitale bibliotheek

 • Luisterboeken

  Genieten van luisterboeken, waar en wanneer je maar wilt. En er is voor ieder wat wils: Je kennis  bijschaven met een luistercollege op universitair ...

  Lees meer over Luisterboeken

Catalogus Maastricht

Mijn menu - klik hier voor uitleg -

Regel je bibliotheekzaken mobiel

Met 'Bibliotheek Wise app' hebben leden van Centre Céramique altijd en overal toegang tot hun bibliotheek.

Downloaden en meer informatie

Zoeken in de digitale bibliotheek

Digitale bibliotheek

Soms is wat u zoekt al digitaal beschikbaar.
Het is de moeite waard om dat na te kijken.

Zoek naar...

eBooks
Luisterboeken
Krant of krantenartikel
Tijdschrift of tijdschriftartikel
Scriptie en proefschrift

      
      of

Zoek in al onze digitale bronnen