In de wijk

Onze dienstverlening gaat verder dan Centre Céramique. Ook in de wijk kunt u ons terugvinden. Bijvoorbeeld in onze bibliotheekservicepunten in Heer en Malpertuis. Of in één van onze Bibliotheken op school (dBos en dBos-mini) bij de verschillende basisscholen in Maastricht. En in sommige gevallen komen wij zelfs bij u aan de deur.

 • Heer

  Bibliotheekservicepunt Heer

  Algemene informatie over Bibliotheekservicepunt Heer zoals adres, openingstijden, sluitingsdagen en bereikbaarheid.

  ...

  Lees meer over Heer

 • Malpertuis

  Bibliotheekservicepunt Malpertuis

  Algemene informatie over Bibliotheekservicepunt Malpertuis zoals adres, openingstijden, sluitingsdagen en bereikbaarheid.

  ...

  Lees meer over Malpertuis

 • De Bibliotheek op School

  De Bibliotheek op school, genaamd dBos, is een landelijk educatief programma voor het basisonderwijs.

  ...

  Lees meer over De Bibliotheek op School

 • Boek aan Huis Service

  Stel, u leest graag en maakt gebruik van de bibliotheek. Maar naar de bibliotheek komen is een groot probleem voor u.

  ...

  Lees meer over Boek aan Huis Service

 • Geen evenementen aanwezig

 • Laaggeletterdheid bestrijden, leesvaardigheid bevorderen en de digitaal vaardigheid versterken

  Vrijdag 15 September 2023

   

  Centre Céramique heeft een uitgebreid programma en werkt samen met veel partners zowel lokaal als in de regio om laaggeletterdheid te bestrijdenleesvaardigheid te bevorderen en digitaal vaardigheid te versterken. Naar schatting zijn ruim 10.000 inwoners van Maastricht tussen de 16 en 65 jaar laaggeletterd en meer dan 14.000 inwoners beheersen onvoldoende basisvaardigheden als taal, rekenen, schrijven en computervaardigheden. Dit is ongeveer 1 op de 6 mensen! Onvoldoende basisvaardig zijn, heeft veel gevolgen. Een baan vinden, gezond leven en grip hebben op je geldzaken is dan lastiger. Dit wordt van generatie op generatie overgedragen. De urgentie is hoog. Centre Céramique heeft dan ook weer met volle overtuiging het Taalconvenant van het Bondgenootschap Basisvaardigheden Maastricht-Heuvelland ondertekend, afgelopen donderdag 14 september.

   

   

  Wil je graag hulp bij het verlengen of aanvragen van je rijbewijs?

  Zondag 17 September 2023

  Ben je 75 jaar of ouder en ga je je rijbewijs verlengen? Of wil je je theorie-examen doen of je rijschool machtigen voor het praktijkexamen? Dit regel je allemaal op de website van het CBR. Maar hoe doe je dat? 

  PERSBERICHT SCHRIJFWEDSTRIJD

  Zaterdag 23 September 2023

  Op 22 september is de Dupin Award uitgereikt door Bibliotheek Maastricht in Centre Céramique

  Wil je graag hulp bij het aanvragen van kinderbijslag?

  Zaterdag 14 Oktober 2023

  Heb je de geboorte van jouw kind bij de gemeente gemeld? Dan krijg je binnen 4 weken van het SVB bericht hoe je kinderbijslag kunt aanvragen. Weet je niet hoe dat moet?

  DigiD: inloggen met extra beveiliging

  Donderdag 26 Oktober 2023

  Wie wil inloggen met z'n DigiD heeft tegenwoordig ook de DigiD-app óf sms-controle nodig. Maar hoe log je daarmee dan in?

  Wil je graag hulp bij het aanvragen van je AOW?

  Vrijdag 10 November 2023

  Woon je in Nederland? Dan krijg je ongeveer 4 maanden voor je AOW-leeftijd van het SVB bericht hoe je AOW kunt aanvragen. Maar hoe vraag je dat aan?

  Digidingendesk: Hét informatiepunt voor jongeren

  Vrijdag 17 November 2023

  Ben jij tussen de 14 en 21 jaar oud? Dan krijg je te maken met digitale zaken die je moet regelen bij verschillende organisaties. Bijvoorbeeld het aanvragen van je DigiD, het terugvragen van loonheffing van je bijbaan, en het regelen van studiefinanciering. Maar hoe pak je dit aan? Op Digidingen-desk.nl vind je alle informatie die je nodig hebt.

  Start Infopunt Advies & Hulp op 2 januari

  Vrijdag 24 November 2023

  Je kunt je zaken met de overheid online regelen. Dat is vaak handig, maar niet altijd en niet voor iedereen. Want wat nou als je situatie zo ingewikkeld is dat je deze niet digitaal kunt afhandelen? Of je hebt een bijzondere vraag, die een uitgebreid antwoord nodig heeft. Of je hebt met zoveel verschillende organisaties te maken dat je niet meer weet waar je moet zijn.

  PLUS historisch verzamelalbum met verborgen verhalen uit de geschiedenis van Maastricht

  Maandag 27 November 2023

   

  Het PLUS historisch verzamelalbum is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van Maastricht. Maastricht Museum vertelt de verhalen bij de historische foto’s en tekeningen uit de collectie van het Historisch Centrum Limburg. Joes Minis, conservator Limburgense verbonden aan Maastricht Museum, is de auteur van het album. Vrijdag 8 december zal het eerste verzamelalbum over de geschiedenis van Maastricht worden overhandigd aan Wim Hupperetz, directeur Maastricht Museum, door de eigenaren van de PLUS supermarkten in Maastricht. Vanaf zondag 10 december is het album en de stickers verkrijgbaar in alle PLUS supermarkten in Maastricht.

  Energietoeslag 2023 nog niet gehad? Vraag ‘m aan!

  Vrijdag 8 December 2023

  Je kunt weer energietoeslag aanvragen bij de gemeente. De toeslag is maximaal 1.300 euro. De energietoeslag is bedoeld voor Maastrichtse huishoudens met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum. Het netto-inkomen voor een alleenstaande/ alleenstaand ouder is dan niet hoger dan 1503 euro per maand en voor gehuwden/ samenwonenden 2146 euro per maand. Veel huishoudens kregen de energietoeslag in november al automatisch op hun rekening.  


  « 3 4 5 6 7