In de wijk

Onze dienstverlening gaat verder dan Centre Céramique. Ook in de wijk kunt u ons terugvinden. Bijvoorbeeld in onze bibliotheekservicepunten in Heer en Malpertuis. Of in één van onze Bibliotheken op school (dBos en dBos-mini) bij de verschillende basisscholen in Maastricht. En in sommige gevallen komen wij zelfs bij u aan de deur.

 • Heer

  Bibliotheekservicepunt Heer

  Algemene informatie over Bibliotheekservicepunt Heer zoals adres, openingstijden, sluitingsdagen en bereikbaarheid.

  ...

  Lees meer over Heer

 • Malpertuis

  Bibliotheekservicepunt Malpertuis

  Algemene informatie over Bibliotheekservicepunt Malpertuis zoals adres, openingstijden, sluitingsdagen en bereikbaarheid.

  ...

  Lees meer over Malpertuis

 • De Bibliotheek op School

  De Bibliotheek op school, genaamd dBos, is een landelijk educatief programma voor het basisonderwijs.

  ...

  Lees meer over De Bibliotheek op School

 • Boek aan Huis Service

  Stel, u leest graag en maakt gebruik van de bibliotheek. Maar naar de bibliotheek komen is een groot probleem voor u.

  ...

  Lees meer over Boek aan Huis Service

 • Geen evenementen aanwezig

 • Gratis oefenen voor je theorie-examen

  Dinsdag 1 Oktober 2019

  Hallo wegpiraten! ;-) In één keer slagen voor je theorie-examen? In Centre Céramique kun je gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het online oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl.

  Wie dit leest, kan helpen!

  Donderdag 23 Januari 2020

  Ken je iemand die moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen, financieel en/of digitaal? Informeer hun dan over deze site: www.wieditleest.com. Zij kunnen zich hier aanmelden. Als zij dat niet zelf kunnen, dan kan je helpen door het formulier voor hun in te vullen. Onze bibliotheekmedewerkers nemen dan contact op en kijken dan waar we kunnen helpen.

  De bibliotheek is online gewoon open!

  Woensdag 18 Maart 2020

  Je kunt gelukkig ook online lezen bij de bibliotheek! De bibliotheek heeft een uitgebreid online aanbod en wordt de komende weken alleen nog maar meer uitgebreid.

   

  Nog geen lid en wel e-books willen lenen?

  Maandag 23 Maart 2020

  Inschrijven kan eenvoudig op onze website, betalen doet u via iDeal. Schrijf je online in via https://bibliotheek.centreceramique.nl/abonnementen.

  De Thuisbieb van Maastricht

  Vrijdag 27 Maart 2020

  Lekker lang thuisblijven klonk altijd als een heerlijke periode van rust. Nu zit je thuis, mét je werk, je studie én je huisgenoten. Met een buitenwereld die op slot is. Zo had je je dat vast niet voorgesteld!

  Bibliotheek biedt gratis online trainingen aan

  Vrijdag 1 Mei 2020

  De Koninklijke Bibliotheek (KB) en online opleider SkillsTown zijn een samenwerking aangegaan om gratis aan alle inwoners van Nederland 28 online trainingen aan te kunnen bieden. De trainingen hebben betrekking op zowel persoonlijke als professionele vaardigheden. Met het initiatief willen de KB en SkillsTown alle Nederlanders in deze moeilijke periode ondersteunen.

  Thuistoegang verdiepende bronnen voor onze leden

  Woensdag 17 Juni 2020

  De Koninklijke Bibliotheek (KB) kondigt aan dat alle leden van de openbare bibliotheek vanaf 4 juni tijdelijk voor zes maanden thuistoegang krijgen tot diverse verdiepende bronnen in databanken van vier leveranciers: BSL (Springer/Nature), EBSCO, GALE en PROQUEST.

  Directeur Stef Niekamp neemt afscheid

  Woensdag 1 Juli 2020

  Na 5 jaar neemt Stef Niekamp afscheid als directeur van Centre Céramique, Kumulus en het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Met veel energie en enthousiasme heeft hij zich de afgelopen jaren ingezet voor het waarborgen van cultuur in de stad, gezorgd voor innovatie, het verbeteren van de status van de gebouwen en meer.

  Hulp bij online donorregistratie

  Maandag 10 Augustus 2020

  De Wet Donorregistratie vraagt dat je online je keuze registreert. Kom je er niet uit? Bij de bibliotheek helpen we je graag op weg.

  Aanvragen bij wetenschappelijke bibliotheken is vereenvoudigd

  Vrijdag 4 September 2020

  Goed nieuws! Het aanvragen van wetenschappelijke boeken van universiteitbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen is sterk vereenvoudigd. 


  1 2 3 4