Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers

Jonge, professionele schrijvers begeleiden groepen nieuwkomers bij het oproepen en optekenen van hun verhalen. De deelnemers, allen volwassen NT2- leerlingen, werken toe naar een publicatie en presenteren het resultaat.

 

In de cursus Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers ligt de nadruk op de artistieke ontwikkeling. Het creatief schrijfproces is een aanvulling op de taallessen die de deelnemers al volgen bij NT2 (Nederlands als tweede taal) scholen waarmee wij samenwerken en natuurlijk bij onze eigen Taalcafés in Centre Céramique.
Zij schrijven en herschrijven hun verhalen, gedichten en columns onder begeleiding van een schrijver. Waarom deze schrijfcursus? Omdat ze naar eigen zeggen hun gevoelens willen leren uiten in het Nederlands, omdat ze begrip willen creëren voor culturele verschillen in samenlevingen, en verhalen die in het land van herkomst vrijwel altijd mondeling worden overgedragen, vast willen leggen op schrift.

In Maastricht zal de schrijfster Amber-Helena Reisig deze 8 lessen begeleiden. Ze starten vanaf 12 september wekelijks (herfstvakantie uitgezonderd) op dinsdagavond van 18.30 tot 20.30 uur in Centre Céramique te Maastricht. Deze cursus is geheel gratis.


Meer informatie en aanmelden bij Noortje Kessels van de Wintertuin
noortje@wintertuin.nl