Bibliotheek stopt met cd-collecties

We stoppen per 1 maart aanstaande met onze cd-collectie. 
De ontwikkelingen van, met name, streaming muziekdiensten als Spotify hebben de laatste jaren duidelijk effect gehad op de uitleningen van de collectie cd’s. 

Vrijwel alle bibliotheken in Nederland zijn al gestopt met de uitleen van dit materiaal. Vanwege het voortdurend verminderend gebruik van deze collectie zijn de aantallen die werden ingekocht in de afgelopen jaren steeds bijgesteld. Uiteindelijk is in de afgelopen periode de aanschaf van cd’s helemaal gestopt. De cd’s van de Maastricht / Limburg-collectie blijven gewoon beschikbaar.

Dat de cd-collectie stopt betekent niet dat er geen muziek meer kan worden geleend via de bieb. De achtergrondcollectie van Muziekweb is de grootste muziekcollectie van Europa met ruim 600.000 cd’s, 300.000 lp’s en 30.000 muziek Dvd’s. Deze collectie is toegankelijk voor alle bibliotheekleden. Log in bij ‘Mijn Menu’ in onze catalogus op onze website en kies voor de link naar ‘MuziekWeb’. Hier kan direct worden gezocht en aangevraagd, tegen een tarief van €2,50 per aanvraag. Ophalen kan vervolgens bij onze balie op verdieping 2.

Luisterboeken op cd
Ook de luisterboeken op cd stoppen. Ook hier vanwege teruglopend gebruik, maar vooral ook vanwege het alternatief van 8.000 luisterboeken in de www.onlinebibliotheek.nl . Deze collectie is beschikbaar voor al onze leden met uitzondering van het Basic-abonnement. Hier zijn ook ruim 35.000 e-books beschikbaar.
Heb je moeite met lezen vanwege een visuele- of een leesbeperking? Meld je dan aan bij https://www.passendlezen.nl/