De bibliotheek is weer open!

Wij zijn bijzonder blij dat we weer open mogen! Donderdag 20 mei 2021 gaan de deuren open van Centre Céramique en vrijdag 21 mei van Bibliotheek Malpertuis. Helaas blijft Bibliotheek Heer nog gesloten. Je kunt weer lekker zelf je boeken uitzoeken, in de kasten snuffelen, materialen lenen en terugbrengen. Het is nog niet mogelijk om te studeren of te werken. Als je de bibliotheek bezoekt wordt er bij de ingang een gezondheidscheck gedaan en registreren wij je gegevens.

WAT KAN WEL?
- Lenen, terugbrengen en in de kasten snuffelen
- Aanvragen uit het magazijn
- De Boek aan Huis service wordt weer opgestart

WAT KAN NOG NIET?
- Werken, studeren, lezen en computeren in de bieb is nog niet mogelijk
- Coffeelovers in Centre Céramique is nog gesloten
- De collectie bladmuziek is nog niet toegankelijk vanwege de herinrichting, je kunt dit wel reserveren.
- De boekenbus in Centre Céramique is nog niet beschikbaar
- Er zijn geen tentoonstellingen en er vinden geen activiteiten plaats

TOEGANG

• Registratie
    We zijn verplicht je gegevens te registeren bij binnenkomst en deze beschikbaar te stellen als de GGD erom vraagt voor bron- en contactonderzoek. Op het formulier noteer je:
    1. volledige naam / email adres / telefoonnummer
    2. datum en tijdstip van aankomst
  • Gezondheidscheck
    Aan de ingang doen we een gezondheidscheck. Blijf thuis bij klachten!
  • Maximum aantal bezoekers
    Bij de ingang staan winkelmandjes als toegangsitem. Zijn de mandjes op? Dan is het maximum aantal bezoekers bereikt en kun je even wachten. In Centre Céramique mogen we maximaal 30 bezoekers tegelijk ontvangen, in Malpertuis maximaal 5 bezoekers (exclusief personeel).
  • In- en uitgang Centre Céramique
    De ingang van Centre Céramique bevindt zich aan Plein 1992. Je kunt het gebouw verlaten via de uitgang aan Avenue Céramique.

NOG BIBLIOTHEEKMATERIALEN THUIS?
Je hebt nog even de tijd om boetevrij in te leveren, maar vanaf 1 juli gaan we weer telaatgeld in rekening brengen. Dus heb je nog materialen thuis? Kom deze dan terugbrengen. Bibliotheekleden van Heer kunnen de boeken retourneren in Malpertuis of Centre Céramique.

GRATIS RESERVEREN?
Vanaf 15 juni brengen we weer reserveringsgeld in rekening. Vond je het wel fijn om gratis te kunnen reserveren voor de Afhaalbieb? Met het Deluxe abonnement kun je áltijd gratis reserveren, en mag je bovendien 20 materialen lenen voor 6 weken. Je kunt je abonnement wijzigen bij onze klantenservice.

OPENINGSTIJDEN
Centre Céramique: dinsdag t/m zaterdag 13.00 – 17.00 u
Bibliotheek Malpertuis: maandag, woensdag, vrijdag: 14.00 – 17.00u

ONLINE BIBLIOTHEEK
Gelukkig is er ook onze online bibliotheek. Hier vind je e-books, luisterboeken, cursussen, voorleesfilmpjes en nog veel meer leuke (online) tips. Op onze ThuisBieb pagina staan alle online mogelijkheden.

NIEUWE INRICHTING VAN CENTRE CÉRAMIQUE
Inmiddels is de grote verbouwing afgerond. Op dit moment zijn we druk bezig met de nieuwe inrichting. Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen? Neem dan een kijkje achter de schermen op onze site.

Heb je vragen?
Neem gerust contact met ons op via 043-3505600 of klantenservice@maastricht.nl.