Directeur Stef Niekamp neemt afscheid

Na 5 jaar neemt Stef Niekamp afscheid als directeur van Centre Céramique, Kumulus en het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Met veel energie en enthousiasme heeft hij zich de afgelopen jaren ingezet voor het waarborgen van cultuur in de stad, gezorgd voor innovatie, het verbeteren van de status van de gebouwen en meer.

De drie instellingen staan voor een grote opgave. Centre Céramique wordt verbouwd en de instellingen worden opnieuw gepositioneerd. Hierbij is speciale aandacht voor Kumulus. “Ik heb het volste vertrouwen dat met de ongekende energie, expertise en betrokkenheid van de medewerkers dit ook zal slagen”, aldus Stef Niekamp.

Nieuwe uitdaging
Stef Niekamp is vanaf 1 september 2020 voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Kom Leren. Deze stichting heeft 20 basisscholen in Maastricht en het Heuvelland. Stef Niekamp zegt: “Een mooie nieuwe uitdaging voor mij persoonlijk. Een nieuwe ‘hoek’ in mijn carrière, waar ik met frisse energie aan mag beginnen”.

Stokje overnemen
De directie van de gemeente Maastricht zoekt naar een geschikte kandidaat als opvolger van Stef Niekamp voor de functie van directeur Centre Céramique, Kumulus en Natuurhistorisch Museum.