pdf print

Leesadvies en leestips

Niet alle onderstaande zoeksystemen zijn vrij toegankelijk. Deze zijn te herkennen aan het  en alléén in de bibliotheekvestigingen raadpleegbaar.

 

Catalogus Stadsbibliotheek Maastricht
Naast het opzoeken van boeken en andere materialen biedt de catalogus toegang tot aanwinsten, toplijsten en leesadvies. Aanwinsten kunt u ook per mail ontvangen. Dit kunt u regelen via Mijn Menu.

 

De Bestseller 60
CPNB lijst van van 60 best verkochte boeken van de afgelopen week.

 

Why I love this book
Boekentips in video's van één minuut.

 

Boekenzoeker
Een online zoekmachine die jonge mensen persoonlijk leesadvies geeft op basis van hobby, stemming opf interesse. Boekenzoeker.org wordt mogelijk gemaakt door de Nederlandse Taalunie, Stichting Lezen Nederland en Stichting Lezen Vlaanderen.

 

Librarything
Een online catalogus waarmee je eigen boeken zijn te catalogiseren. Daarnaast is het een populaire 'community'-site waar je kan chatten en schrijven over boeken, vergelijkingen kunt maken tussen verschillende collecties en mensen kan vinden met dezelfde interesses. 

 De Wereld draait door

 

Boek van de Maand - De Wereld Draait Door
Boekentips door een vast panel van boekverkopers in de rubriek 'Boek van de Maand' van het bekende TV-programma De Wereld Draait Door.

 

 

Boek Jeugd en Gids
Deze site biedt een selectie mooie en bruikbare boeken voor lezers van 0 tot 16 jaar. Voor de meest recente uitgave van de Boek en Jeugd Gids verwijzen we u naar de Jeugdbibliotheek in Centre Céramique 'Infopunt Lezen' rubriek 015.1. De meest recentste jeugdtitels worden in de internetversie van de Boek en Jeugd Gids namelijk pas vrijgegeven als de volgende jaargang van de pers komt.

 

 

Lezen voor de lijst
Lezen voor de lijst is bedoeld voor leerlingen en docenten in het voortgezet onderwijs, ouders, bibliothecarissen en andere belangstellenden. De site geeft advies bij de keuze en verwerking van de boeken die leerlingen 'voor hun lijst' lezen voor Nederlands, Duits en Fries.

 

Wereldkaart
Boeken zoeken op basis van locatie.

Zoeken naar...

 • Over schrijvers en literatuur 
  Zoeken naar informatie over schrijvers en literatuur. 
   
 • Leesadvies
  Leestips: Welke roman past bij u? Wat zijn de actuele bestsellers?

 • Recensies
  Zoeken naar artikelen en recensies over Nederlandse en buitenlandse literatuur.

 • Uittreksels 
  Zoeken naar uittreksels over Nederlandse en buitenlandse literatuur. 

Literatuur in Limburg