Educatie

Een leven lang leren. Het kan in Centre Céramique. Want het is de aangewezen plek voor mensen die ondersteuning zoeken bij hun opleiding en studie. Naast onze uitgebreide collecties en studie- en internetfaciliteiten, organiseren wij komend seizoen verrassende cursussen, die voor u een inspiratiebron kunnen zijn op het gebied van literatuur, computer en internet, schrijven, architectuur en kunst. Bijeenkomsten die u aanzetten tot een andere manier van lezen, luisteren, kijken en genieten van het leven.

Bibliotheek, maatschappelijk hart van de samenleving

 
 • 04 september

  Rondleidingen MAASTRICHT / JAPAN

  Door conservator Wim Dijkman en fotograaf Paul van der Veer
  15:00 - 16:00
  11 september
  02 oktober
  02 november

  Leesclub start weer!

  Deel uw leeservaring met anderen
  19:00 - 20:45
  1 2 3
 • Tijdelijk gratis hulp per telefoon bij SeniorWeb

  Lukt videobellen niet, loopt u vast in WhatsApp of hebt u een ander computerprobleem? Bel gratis het hulpnummer van SeniorWeb.

  De coronamaatregelen houden ons voorlopig thuis. Gelukkig is er via internet veel mogelijk. Op de eerste plaats contact door videobellen. SeniorWeb heeft met Thuis online allerlei nuttige maar ook leuke informatie verzameld om deze moeilijke tijd te kunnen doorstaan. En vanaf nu kan iedereen gratis een beroep doen op onze digitale hulp. Want niet iedereen is even handig met de smartphone, tablet of computer.

  Tijdelijk gratis hulpnummer

  De vrijwilligers van SeniorWeb helpen u op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur telefonisch op weg bij digitale problemen. Tussen 9.00 en 10.30 uur, is het rustig en wordt u het snelst geholpen. Het hulpnummer is 0800 - 0506. 

  Bekijk meer digitale tips op ThuisBieb Maastricht