Educatie

Een leven lang leren. Het kan in Centre Céramique. Want het is de aangewezen plek voor mensen die ondersteuning zoeken bij hun opleiding en studie. Naast onze uitgebreide collecties en studie- en internetfaciliteiten, organiseren wij komend seizoen verrassende cursussen, die voor u een inspiratiebron kunnen zijn op het gebied van literatuur, computer en internet, schrijven, architectuur en kunst. Bijeenkomsten die u aanzetten tot een andere manier van lezen, luisteren, kijken en genieten van het leven. 

Bibliotheek, maatschappelijk hart van de samenleving

 
 • 01 december

  Taalcafé Malpertuis

  10:00 - 12:00
  03 december
  03 december
  Klik&Tik

  Klik en Tik:

  Handiger worden met de computer, internet en social media
  14:00 - 16:00
  08 december

  Taalcafé Malpertuis

  10:00 - 12:00
  1 2 3 4
 • Bibliotheek biedt thuisgebruik digitale collectie

  Vanuit huis, in het buitenland of elders de digitale collectie van de bibliotheek gebruiken? Dat kan!

  Meer wil weten over de schrijver van je favoriete boek, oefenen voor het auto, bromfiets of motor rijbewijs, voorleesfilmpjes en digitale prentenboeken bekijken, de betekenis van een woord opzoeken, een digitale krant lezen, oefenen voor alle vakken van de basisschool, een docu bekijken of iets opzoeken in een encyclopedie. Het is allemaal te raadplegen en te doorzoeken in de bibliotheek.

  Sinds kort hebben we het thuisgebruik van onze digitale collectie een flink stuk uitgebreid. Bibliotheekleden kunnen nu de meeste van onze digitale bronnen ook buiten de muren van de bibliotheek raadplegen.

  Hoe het werkt

  Thuis moet je eerst inloggen met het pasnummer van je bibliotheekpas en je wachtwoord voor je doorgaat tot de bron.

  Bekijk het overzicht van de digitale bronnen die thuis zijn te raadplegen