Geen evenementen aanwezig

 • Geen evenementen aanwezig

 • Laaggeletterdheid bestrijden, leesvaardigheid bevorderen en de digitaal vaardigheid versterken

  Vrijdag 15 September 2023

   

  Centre Céramique heeft een uitgebreid programma en werkt samen met veel partners zowel lokaal als in de regio om laaggeletterdheid te bestrijdenleesvaardigheid te bevorderen en digitaal vaardigheid te versterken. Naar schatting zijn ruim 10.000 inwoners van Maastricht tussen de 16 en 65 jaar laaggeletterd en meer dan 14.000 inwoners beheersen onvoldoende basisvaardigheden als taal, rekenen, schrijven en computervaardigheden. Dit is ongeveer 1 op de 6 mensen! Onvoldoende basisvaardig zijn, heeft veel gevolgen. Een baan vinden, gezond leven en grip hebben op je geldzaken is dan lastiger. Dit wordt van generatie op generatie overgedragen. De urgentie is hoog. Centre Céramique heeft dan ook weer met volle overtuiging het Taalconvenant van het Bondgenootschap Basisvaardigheden Maastricht-Heuvelland ondertekend, afgelopen donderdag 14 september.

   

   

  Wil je graag hulp bij het aanmaken van een OV-chipaccount?

  Zaterdag 12 Augustus 2023

  Reizen met de OV-chipkaart vindt niet iedereen eenvoudig. Op de site ov-chipkaart.nl wordt uitgelegd wat de OV-chipkaart is, waar je die kunt kopen, hoe je de kaart moet opladen en hoe je ermee moet reizen. Ook kun je hier een OV-chipaccount aanmaken. Vind je dit moeilijk?

  Wil je graag hulp bij het aanvragen van een zwangerschaps-uitkering?

  Vrijdag 14 Juli 2023

  Krijg je een kind? Dan kun je een zwangerschapsuitkering en bevallingsuitkering (WAZO) aanvragen. Het hangt van jouw situatie af wie de aanvraag doet en wanneer. Ben je in loondienst of heb je een uitkering van UWV? Dan heb je misschien ook recht op zwangerschapsverlof en bevallingsverlof. Is jouw partner zwanger? Dan kun je misschien aanvullend geboorteverlof aanvragen. Maar hoe vraag je dat aan?

  Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers

  Vrijdag 30 Juni 2023

  Jonge, professionele schrijvers begeleiden groepen nieuwkomers bij het oproepen en optekenen van hun verhalen. De deelnemers, allen volwassen NT2- leerlingen, werken toe naar een publicatie en presenteren het resultaat.

  Wil je graag hulp bij sites van de Raad voor Rechtsbijstand?

  Vrijdag 16 Juni 2023

  Juridische problemen hebben te maken met wetten en regels. Bijvoorbeeld als je ontslagen bent, wilt scheiden of jouw uitkering is stopgezet en je het daarmee niet eens bent.

  Centre Céramique presenteert vol trots het jaarverslag 2022.

  Woensdag 14 Juni 2023

  Dit is het eerste jaarverslag van het nieuwe Centre Céramique. In 2022 zetten we de eerste stappen in de uitrol en concretisering van de meerjarenstrategie 2022-2026. Vanuit nieuw cultureel ondernemerschap werken we een nieuwe koers. Ons meerjarenplan en dit jaarverslag over 2022 maken onze ambities en de weg daarnaartoe in- en extern transparant.

  Opening tentoonstelling Maastricht 1673

  Vrijdag 2 Juni 2023

   

   

  Je bent van harte welkom! Het Maastricht Museum opent de tentoonstelling ‘Maastricht 1673 – de Zonnekoning verovert de stad’ en is speciaal ’s avonds open van 19.00 – 21.00u. Je kunt de nieuwe tentoonstelling gratis bezoeken, er zijn rondleidingen en een concert van de Mastrichter Staar.

  Een dino in de bieb

  Woensdag 17 Mei 2023

   

  Bijzondere samenwerking Centre Céramique (Stadsbibliotheek Maastricht), Natuurhistorisch Museum Maastricht en Naturalis (Leiden)


  1 2 3 4 5