E-books en e-readers bij de bibliotheek

In het huidige digitale tijdperk wordt het lezen van elektronische boeken steeds populairder. Daarom gaat de Bibliotheek nu ook e-books aanbieden.

Een e-book is het digitale broertje van het papieren boek. Je leest een e-book via een e-reader, smartphone of tablet. Een groot voordeel van een e-reader is dat ze licht in gewicht zijn, waardoor je gemakkelijk veel boeken tegelijk kan meenemen. Andere voordelen zijn dat de lezer zelf de lettergrootte kan aanpassen en dat je boeken snel kunt doorzoeken.

Nieuw e-books lenen:
voor e-reader, smartphone, tablet of pc

Je kunt nu duizenden e-books lenen bij de bibliotheek, zoals thrillers, romans, maar ook non-fictie. Het lenen van e-books is een extra service voor leden van de bibliotheek.

Klik hier om naar de e-books te gaan!
Niet-leden kunnen wel een kijkje nemen. 

 

Ebooks eregalerij
De eBooks eregalerij is in april 2011 gelanceerd en bevat vijfentwintig klassiekers uit de Nederlandse literatuur, zoals Max Havelaar van Multatuli en Camera Obscura van Nicolaas Beets, te downloaden als e-book. Bijzonder aan deze e-books is dat ze zijn verrijkt met achtergrondinformatie. Je ziet bijvoorbeeld een handschrift en een portret van Multatuli of een filmpje waarin een gedicht van Beets wordt voorgedragen. 

De eBooks eregalerij is te bekijken via https://www.bibliotheek.nl/eregalerij.html.

ebooks eregalerij

 

gratis app de vakantiebieb

Vakantiebieb
Tijdens de vakantieperiode (juni, juli en augustus) is de VakantieBieb-app downloaden op je smartphone of tablet. De VakantieBieb biedt een leuke leespakket voor het hele gezin met romans, thrillers, kinderboeken, tijdschriften en taalgidsen. Ideaal voor de vakantieperiode.
Zowel voor leden als niet-leden.

Download de app direct via https://www.vakantiebieb.nl/.

  

E-reader
Kennismaken met de e-reader? Als u lid bent van Stadsbibliotheek Maastricht, kunt u een e-reader lenen in de vestiging Centre Céramique. Op elk apparaatje zijn al e-books geïnstalleerd. Lenen is gratis behalve bij een Basic abonnement, dan betaalt u € 2,- leengeld. U kunt de e-reader net zo lang lenen als de andere materialen uit onze collectie, maar niet reserveren of verlengen.

Bekijk hier het aanbod van de e-readers.

e-readers lenen 

 

Speciale lees-en luister apps voor leden en niet-leden

Speciale lees- en luisterapps voor leden en niet-leden
De bibliotheek biedt inmiddels een breed en gevarieerd aanbod apps voor leden en niet-leden: de VakantieBieb (e-books voor op vakantie) en de LuisterBieb (luisteren naar je boek). Zo is er ‘voor elk wat wils’.

 

Luister- en gesproken boeken
Geen zin om te lezen? Ben je blind, slechtziend of dyslectisch? 
Of heb je een andere beperking waardoor je niet of moeilijk leest? 
Dan kun je bij de Bibliotheek terecht voor luister- en gesproken boeken. 
Bekijk de mogelijkheden op onze themapagina.

 

 

Verder zoeken?
Via torrent-websites zoals The Piratebay en nieuwsgroepen. Informatie over het gebruik van nieuwsgroepen en torrents kunt u vinden op Duken.nl. Is dit illegaal? Kijk bij Stichting Brein voor het antwoord.

 

E-booktips van Jörgen

Actueel - E-book en e-reader nieuws

alles over ebooks, tablets en ereaders
 • Nieuwe Kobo Original ‘Het geheim van Grace’ van Mariska Overman verschijnt in augustus

  Er komt weer een nieuwe Kobo Original aan: het feelgoodmysterie Het geheim van Grace van Mariska Overman. Dat meldt uitgeverij De Crime Compagnie via Facebook. De vierdelige serie is vanaf 16 augustus beschikbaar bij Kobo en bol.com.

  Kobo Originals zijn e-books in serievorm die uitsluitend verkrijgbaar zijn bij Kobo, op bol.com en in het Kobo Plus-abonnement. De eerste Kobo Original, de thrillerserie In naam van de vader van Linda Jansma, verscheen in het najaar van 2017. Inmiddels verschenen ook de series Onbreekbaar (Lisette Jonkman), Royally Yours (Liz Maverick), Heerlijk stout (Kendall Ryan) en Jacht op Jack Reacher (Diane Capri). Naast de Kobo Originals zijn er ook Kobo Exclusives, boeken die al eerder zijn verschenen maar nu alleen door Kobo worden uitgegeven. Net als de Originals zijn ook de Exclusive-series alleen verkrijgbaar via Kobo, bol.com en Kobo Plus.

  Publicatiedatum: 19 juli 2019
 • E-books in Nederland: verkoop, abonnementen en uitleen blijven groeien

  Hoe gaat het met de boekenmarkt in Nederland en welke trends zijn er te zien? Het CB bracht de verkoop van e-books en fysieke boeken in Nederland voor het afgelopen jaar in kaart en toont die resultaten in de CB Barometer 2019. 

  Het eerste halfjaar van 2019 laat voor zowel fysieke boeken als e-books een lichte groei zien. De totale afzet van fysieke boeken nam toe met 1,2%, de e-bookverkoop groeide met 4,6% en ook werden er 8,4% meer e-books uitgeleend. De netto-omzet van e-bookabonnementen groeide met 73%. Het aandeel e-books van de totale  boekenverkoop bleef met 7,5% ongeveer gelijk. 88,3% van de boeken uit de bestseller top 60-lijst was ook als e-book beschikbaar en dit is 5% meer dan vorig jaar.

  Bekijk hier de complete Boekenbarometer 2019.

  Bron: CB

  Publicatiedatum: 17 juli 2019
 • Geen evenementen aanwezig

Handige e-book en e-reader links