Stagiair(e) Marketing Communicatie en PR

De combinatie van een eeuw ervaring in kunsteducatie, een unieke collectie en de wijze waarop we de amateurkunsten ondersteunen, maakt ons hét kenniscentrum voor cultureel erfgoed, ‘t knooppunt voor talentontwikkeling en het kloppend hart voor cultuurparticipatie in Maastricht. We willen cultureel gids en reisgezel zijn.

Iedereen in onze organisatie kan een verschil maken voor onze klant. Ook als stagiair(e) kun je zelfstandig en met de juiste ondersteuning relevante dingen bedenken en uitvoeren voor het team Marketing Communicatie. De verhalen liggen voor het oprapen bij Centre Céramique | Kumulus | Natuurhistorisch Museum Maastricht. Of het nu gaat over hoe Dinosaurussen vroeger leefden, gevonden schatten uit de 5e en 6e eeuw of wat de invloed van lezen is in het leven van mensen. Interessante verhalen, collecties, tentoonstellingen, cursussen en workshops zijn er genoeg. Maar hoe vertellen we dit aan de Maastrichtenaar, onze bezoekers en onze leden/cursisten? Hoe we onze klanten verrijken, hoe we ons verbinden aan partners in de stad, en hoe we onze bezoekers verwonderen, dat willen we graag overbrengen.

 

Kom jij ons versterken?

Wij zoeken een enthousiaste hbo- of wo-student voor een veelzijdige en leerzame stage op het gebied van (online) marketing, communicatie en pr. We zoeken iemand die ons verder kan helpen op één of meerdere van de volgende onderdelen:

-          Storytelling

-          Content marketing / videomarketing  

-          Ondersteuning bij aanspreken nieuwe doelgroepen

-          Uitdragen thought leadership / expertises

Herken je je in de volgende eigenschappen? Dan zoeken we jou!

  • Ben je 3e of 4e jaars student in een communicatie of media design richting?
  • Ben je nieuwsgierig?
  • Beheers je de Nederlandse en Engelse taal goed, zowel in woord als geschrift?
  • Heb je ervaring en affiniteit met grafische vormgeving?
  • Kennen nieuwe media geen geheimen voor jou?
  • Ben je 4 tot 5 dagen in de week beschikbaar?


Wat bieden we jou?

We bieden een boeiende en zeer leerzame plek met leuke collega's, een passende stagevergoeding en veel ruimte voor eigen initiatief. Ook is er de mogelijkheid om een stageopdracht uit te voeren.

Wil jij met je communicatieskills onze doelgroepen verrijken, verbinden en verwonderen? Stuur dan zo spoedig mogelijk jouw brief met motivatie en cv naar annemie.hermans@maastricht.nl

Er is het hele jaar door plek voor een stagiair(e) Marketing, Communicatie en PR.

Stageplaats middelbare scholieren Bibliotheek Centre Céramique

Omschrijving stage
De bibliotheek van Centre Céramique heeft een uitgebreide collectie van ongeveer 500.000 boeken, cd’s en dvd’s. Voortdurend worden er nieuwe materialen aangekocht en moeten minder geleende materialen zorgvuldig worden verwijderd (saneren). 

Ter ondersteuning van de saneerwerkzaamheden hebben wij jaarlijks 4-6 stageplaatsen beschikbaar voor middelbare scholieren vanaf 15 jaar. Je krijgt een uitgebreide instructie en een begeleider toegewezen die je contactpersoon is gedurende de stageperiode.
De duur van de stage is 40 uur en je kunt je stage doen tijdens de openingsuren van de bibliotheek. We verwachten dat je de stage binnen 3 maanden afrondt.

Wat verwachten we van jou:
- interesse in de bibliotheekwereld;
- accuratesse;
- motivatie;
- zelfstandigheid.


Wat krijg je ervoor terug:
- een kijkje in de bibliotheekorganisatie;
- kennis van diverse catalogi.

Interesse? Neem dan contact op met Annemie Hermans, Medewerker vrijwilligers, stagiaires, freelancers, Centre Céramique - Kumulus - Natuurhistorisch Museum |E annemie.hermans@maastricht.nl