Educatie

Een leven lang leren. Het kan in Centre Céramique. Want het is de aangewezen plek voor mensen die ondersteuning zoeken bij hun opleiding en studie. Naast onze uitgebreide collecties en studie- en internetfaciliteiten, organiseren wij komend seizoen verrassende cursussen, die voor u een inspiratiebron kunnen zijn op het gebied van literatuur, computer en internet, schrijven, architectuur en kunst. Bijeenkomsten die u aanzetten tot een andere manier van lezen, luisteren, kijken en genieten van het leven. 

Bibliotheek, maatschappelijk hart van de samenleving

 
  • Geen evenementen aanwezig

  • Documentaires via DocsOnline beschikbaar

    Vanaf begin maart hebben leden van Centre Céramique gratis toegang tot twintig documentaires van DocsOnline. De documentaires zijn eerst alleen in de Bibliotheek te bekijken, maar later dit jaar ook thuis.

    Er is een selectie gemaakt van twintig titels met diverse onderwerpen (de focus ligt op onderwijs en actualiteit): van fotografie tot geschiedenis en van muziek tot wetenschap. Ook komen diverse hedendaagse discussies en hedendaagse problematiek aan bod, bijvoorbeeld over de vluchtelingenstroom, Arabische lente en de Europese Unie.

    De documentaires mogen aan groepen worden vertoond, bijvoorbeeld in het klaslokaal of voor een discussieclub.

    DocsOnline is te vinden in de Digitale Bibliotheek.