Educatie

Een leven lang leren. Het kan in Centre Céramique. Want het is de aangewezen plek voor mensen die ondersteuning zoeken bij hun opleiding en studie. Naast onze uitgebreide collecties en studie- en internetfaciliteiten, organiseren wij komend seizoen verrassende cursussen, die voor u een inspiratiebron kunnen zijn op het gebied van literatuur, computer en internet, schrijven, architectuur en kunst. Bijeenkomsten die u aanzetten tot een andere manier van lezen, luisteren, kijken en genieten van het leven. 

Bibliotheek, maatschappelijk hart van de samenleving

 
 • 29 februari

  De Architectenwinkel

  13:00 - 19:00
  01 maart

  Storytelling met LEGO 6+

  Workshop door Sascha Visser van Creativity School
  14:00 - 15:00
  03 maart

  Taalcafé Malpertuis

  10:00 - 12:00
  1 2 3 4 5 »
 • Vanaf 1 juli de gratis app VakantieBieb, hét zomercadeau van de Bibliotheek

  Met de VakantieBieb-app krijgen volwassenen en kinderen gratis toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer. Er zijn dit jaar meer dan 20 titels te downloaden voor volwassenen en 30 titels voor kinderen.

  Ook dit jaar hebben we een topaanbod van 20 e-books voor volwassenen. Ook hier weer een mooie spreiding van genres, met onder andere De heilige Rita van Tommy Wieringa, Weet ik veel van Mirjam Oldenhave, Ciao Sicilia van Marelle Boersma en Mag ik even iets tegen je aanhouden van Japke-d. Bouma.

  Luisterboeken voor iedereen

  Ten slotte hebben we voor de liefhebbers van luisterboeken weer VakantieLuisteren: dertien luisterboeken voor iedereen. Voor de volwassenen zijn dit allemaal titels die ook in de VakantieBieb zitten, onder andere De heilige Rita van Tommy Wieringa en Weet ik veel van Mirjam Oldenhave.

  Maak kans op een iPad mini!

  Ben je tussen de 6 en 18 jaar en wil je kans maken op een iPad mini? Laat ons weten wat jouw lievelingsboek uit de VakantieBieb is en waarom dat zo is!

  Lezen zonder internet

  Surf snel naar www.vakantiebieb.nl en download de gratis app op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor vakantie.

  De VakantieBieb is beschikbaar t/m 31 augustus 2019.