De Nationale Voorleesdagen voor Peuters en Kleuters

Van 22 januari tot 2 februari

Peuterboekenweek


22 jan

Deze ‘peuterboekenweek’, wil het voorlezen aan peuters en kleuters stimuleren. 

Moppereend is gekozen tot het ‘Prentenboek van het Jaar’ en er is een speciale actie voor baby’s, peuters en kleuters om lid te worden van de bibliotheek.


Prentenboek van het jaar 2020 - Moppereend

Een jury van bibliothecarissen heeft tien prentenboeken uitgezocht voor de bekroning van het Prentenboek van het Jaar. Nieuwsgierig naar de boeken? Kom deze tien boeken bekijken in Centre Céramique. Moppereend, geschreven en geïllustreerd door Joyce Dunbar en Petr Horáček, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2020. Moppereend gaat gedurende dit prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het slechte humeur van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog. Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan.


Lid van de bibliotheek
Ben je 0-5 jaar en ben je nog geen lid van de bibliotheek? Kom dan tijdens De Nationale Voorleesdagen naar de bibliotheek. Als je dan lid wordt, krijgt je een vingerpopje van eend uit het prentenboek ‘Moppereend’ cadeau (zolang de voorraad strekt). Een lidmaatschap voor kinderen tot 18 is gratis. Je betaalt tijdens De Nationale Voorleesdagen geen inschrijfkosten. Denk bij het inschrijven wel aan een persoonslegitimatie.

Woensdag 22 januari t/m zondag 2 februari 2020

Van 12:00 tot 17:00 uur

Centre Céramique | Avenue Céramique 50 | 6221 KV Maastricht

Gratis