Lou Nievergeld voorleeskampioen van regio Mergelland

Centre Céramique organiseerde woensdag 9 maart de halve finale (regio ronde) van de Nationale Voorleeswedstrijd in Kumulus Theater.
6 Schoolkampioenen, uit de groepen 7 en 8, van verschillende basisscholen uit Maastricht en omgeving streden tegen elkaar.

De kandidaten werden bijgestaan door hun supporters. De jury had de moeilijke taak om de schoolkampioenen te beoordelen. Het niveau van het voorlezen was van een hoog niveau. Toch was de jury unaniem in hun oordeel. 

De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat al 29 jaar!

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking de bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De kwart finales, halve finales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de bibliotheken en de Provinciale Service Organisaties. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk. De wedstrijd is een van de voorbeelden van succesvolle campagnes die sinds het begin van de jaren negentig meer aandacht vestigen op het belang van voorlezen.

De winnaar van deze Halve Finale gaat door naar de Provinciale Finale die zal plaatsvinden op 19 april in Roermond. De Provinciale winnaar mag Limburg vertegenwoordigen tijdens de Finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op 25 mei in Utrecht.