Nexis

In Nexis is het nieuws van de Nederlandse dagbladen, nationaal en regionaal (waaronder Het Financieele Dagblad, NRC Handelsblad, De Volkskrant en De Telegraaf maar ook Dagblad de Limburger en Limburgs Dagblad) terug te vinden. Daarnaast zijn in Nexis ook publieks- en vaktijdschriften, bedrijfsinformatie, biografieën, internationale dagbladen en het nieuws van circa 200 relevante websites opgenomen. De Nexis krantenarchieven gaan tot 35 jaar terug in de tijd; het online archief gaat tot 90 dagen terug. Vraag een medewerker voor gebruikersnaam en wachtwoord.

 

Start Nexis 

 

 • Over Nexis

  Nexis is een digitale bron waarmee je nieuws-, bedrijfs-, biografische en juridische inhoud in één zoekopdracht kunt vinden. Nexis bevat de volgende functies:

  • Zoekopties die zo eenvoudig of zo complex kunnen zijn als nodig
  • Filters om je zoekopdracht te beperken op bron, datum, taal, publicatie-informatie, inhoudstype
  • LexisNexis® en zoeken naar webinhoud
  • Geschiedenis om je recente zoekopdrachten en recent bekeken documenten bij te houden


  Naast nieuws en geselecteerde sociale-mediabronnen, heb je toegang tot gegevens van 80 miljoen bedrijven, meer dan 1.000 branche -en landenrapportages en 75 miljoen biografieën, plus internationale regelgevende, juridische en openbare registers.

   

 • Bekijk of lees onderstaande handleidingen

  Zoeken in Nexis
  Wanneer je wilt gaan zoeken in Nexis®, kun je kiezen voor een eenvoudige zoekopdracht of een uitgebreide zoekopdracht. Met een eenvoudige zoekopdracht kun je tegelijk zoeken in nieuws, bedrijven, markten, biografieën en juridische bronnen. Je krijgt dan meestal een (te)veel resultaten, die je vervolgens kunt verfijnen met behulp van filters. Die filteropties vind je aan de linkerkant naast de zoeksresultaten. Een eenvoudige zoekopdracht is een goede start als je gewoon niet weet waar je moet beginnen. Een uitgebreide zoekopdracht biedt verschillende extra opties om je te helpen bij het verfijnen van je zoekopdracht.

  Een eenvoudige zoekopdracht uitvoeren:

  1. Kies op de Nexis-startpagina het tabblad Zoeken gevolgd door het subtabblad Startpagina.
  2. Voer in het zoekvak de termen in waarop je wilt zoeken. Terwijl je typt, kan de zoekassistent een automatisch aangevulde lijst met opties weergeven om je te helpen bij je zoekopdracht. Dit kunnen bijvoorbeeld bronnen, bedrijfsnamen of slimme indextermen zijn.
  3. Voer je eigen zoektermen in of kies uit de lijst met beschikbare opties.
  4. Klik desgewenst op de vervolgkeuzelijst Filters en kies een broncategorie waarin je wilt zoeken (bijvoorbeeld als je alleen in Biografieën of Juridisch nieuws wilt zoeken). Je kunt ook toegang krijgen tot eerder gebruikte of opgeslagen bronnen uit deze lijst.
  5. Gebruik eventueel zoekconnectoren om relaties tussen zoektermen te definiëren. Een voorbeeld van zo'n zoekconnector zijn aanhalingstekens om naar een exacte woordgroep te zoeken bijvoorbeeld "Peter R de Vries".
  6. Klik op de zoekknop om je zoekopdracht te voltooien. Zodra je zoekopdracht is voltooid, kun je de resultaten bekijken en eventueel nog filteren met de filteropties aan de linkerkant.

 •  

  Stel je vraag aan onze medewerkers of gebruik onderstaand webformulier. 

  * Verplicht in te vullen

   

  Is het mailadres correct ingevuld?