Maand van het Spannende Boek

Het kwaad in jezelf. Waar ligt jouw grens?

In het kader van de Maand van het Spannende Boek besteden boekhandel en bibliotheek aandacht aan een bijzonder dilemma bij detectives: het kwaad in jezelf, en waar ligt jouw grens? Dit thema gaat in op onze diep verborgen duistere kant en is jarenlang een geliefd gegeven in de misdaadliteratuur. Diverse wetenschappelijke tests hebben bewezen dat de keurige mensen, die nog nooit een vlieg kwaad hadden gedaan, veranderden in roekeloze misdadigers of gewetenloze kampbewaarders. En dat is misschien wel het geheim achter de populariteit van de psychologische thriller als genre. Want het succes van de boeken van Stieg Larsson, Stephen King en Jeff Lindsay (Dexter) bewijst dat het kwaad ons mateloos fascineert.

Thrillerglossy
Speciaal voor bibliotheekleden is er vanaf 1 juni een gratis thrillerglossy verkrijgbaar op de romanafdeling. Een mooie boeiende inspiratiegids vol boeken, ideeën, leestips en aanraders voor een zinderende boekenzomer, met op de cover Simone van der Vlugt als een van de meest geleende auteurs in Nederland. Zij schrijft ook het geschenkboek van de maand ‘De ooggetuige’ dat u in de boekhandel bij aankoop van € 12,50 gratis ontvangt. Ook in deze thriller draait het om het waarnemingsvermogen en om spanning die zich tot in het diepste beenmerg van de lezer nestelt.

Tweet the plot
Na het succes van vorig jaar is er ook deze keer de mogelijkheid van 1 t/m 30 juni om een eigen thriller te maken met behulp van twitter. Ook u kunt een rol spelen in deze actie! Iedereen kan op de tweets van elkaar reageren of zelf in 140 tekens een stukje verhaal tweeten. Een bekend auteur redigeert het verhaal zodat er één pakkende plot ontstaat: een twitterthriller, oftewel een ‘Twiller’.

Daarnaast wordt een spraakmakende site gelanceerd met het kwaadste van het kwaadste online. Een site vol literaire horrorscènes, vreselijke misdaden en moorden uit bestaande boeken. U kunt deze site aanvullen met de meest gruwelijke verhalen, uiteraard anoniem. Deze verzameling zal ongetwijfeld de nodige reuring voor spannende verhalen opleveren!

Meer informatie en aanmelden bij: maandvanhetspannendeboek.nl