Geen evenementen aanwezig

  • Geen evenementen aanwezig

  • Inloggen op Wise-app tijdelijk niet mogelijk op iPhone (iOS)

    Maandag 4 Maart 2024

    De leverancier is bezig met een oplossing.

    Wil je graag hulp bij het aanvragen van een WW-uitkering?

    Zaterdag 9 December 2023

    Word je binnenkort werkeloos? Dan kun je online bij het UWV een WW-uitkering aanvragen. Maar hoe vraag je dat aan?

    PLUS historisch verzamelalbum met verborgen verhalen uit de geschiedenis van Maastricht

    Maandag 27 November 2023

     

    Het PLUS historisch verzamelalbum is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van Maastricht. Maastricht Museum vertelt de verhalen bij de historische foto’s en tekeningen uit de collectie van het Historisch Centrum Limburg. Joes Minis, conservator Limburgense verbonden aan Maastricht Museum, is de auteur van het album. Vrijdag 8 december zal het eerste verzamelalbum over de geschiedenis van Maastricht worden overhandigd aan Wim Hupperetz, directeur Maastricht Museum, door de eigenaren van de PLUS supermarkten in Maastricht. Vanaf zondag 10 december is het album en de stickers verkrijgbaar in alle PLUS supermarkten in Maastricht.

    Start Infopunt Advies & Hulp op 2 januari

    Vrijdag 24 November 2023

    Je kunt je zaken met de overheid online regelen. Dat is vaak handig, maar niet altijd en niet voor iedereen. Want wat nou als je situatie zo ingewikkeld is dat je deze niet digitaal kunt afhandelen? Of je hebt een bijzondere vraag, die een uitgebreid antwoord nodig heeft. Of je hebt met zoveel verschillende organisaties te maken dat je niet meer weet waar je moet zijn.

    Digidingendesk: Hét informatiepunt voor jongeren

    Vrijdag 17 November 2023

    Ben jij tussen de 14 en 21 jaar oud? Dan krijg je te maken met digitale zaken die je moet regelen bij verschillende organisaties. Bijvoorbeeld het aanvragen van je DigiD, het terugvragen van loonheffing van je bijbaan, en het regelen van studiefinanciering. Maar hoe pak je dit aan? Op Digidingen-desk.nl vind je alle informatie die je nodig hebt.

    Wil je graag hulp bij het aanvragen van je AOW?

    Vrijdag 10 November 2023

    Woon je in Nederland? Dan krijg je ongeveer 4 maanden voor je AOW-leeftijd van het SVB bericht hoe je AOW kunt aanvragen. Maar hoe vraag je dat aan?

    Wil je graag hulp bij het aanvragen van kinderbijslag?

    Zaterdag 14 Oktober 2023

    Heb je de geboorte van jouw kind bij de gemeente gemeld? Dan krijg je binnen 4 weken van het SVB bericht hoe je kinderbijslag kunt aanvragen. Weet je niet hoe dat moet?

    PERSBERICHT SCHRIJFWEDSTRIJD

    Zaterdag 23 September 2023

    Op 22 september is de Dupin Award uitgereikt door Bibliotheek Maastricht in Centre Céramique

    Wil je graag hulp bij het verlengen of aanvragen van je rijbewijs?

    Zondag 17 September 2023

    Ben je 75 jaar of ouder en ga je je rijbewijs verlengen? Of wil je je theorie-examen doen of je rijschool machtigen voor het praktijkexamen? Dit regel je allemaal op de website van het CBR. Maar hoe doe je dat? 

    Laaggeletterdheid bestrijden, leesvaardigheid bevorderen en de digitaal vaardigheid versterken

    Vrijdag 15 September 2023

     

    Centre Céramique heeft een uitgebreid programma en werkt samen met veel partners zowel lokaal als in de regio om laaggeletterdheid te bestrijdenleesvaardigheid te bevorderen en digitaal vaardigheid te versterken. Naar schatting zijn ruim 10.000 inwoners van Maastricht tussen de 16 en 65 jaar laaggeletterd en meer dan 14.000 inwoners beheersen onvoldoende basisvaardigheden als taal, rekenen, schrijven en computervaardigheden. Dit is ongeveer 1 op de 6 mensen! Onvoldoende basisvaardig zijn, heeft veel gevolgen. Een baan vinden, gezond leven en grip hebben op je geldzaken is dan lastiger. Dit wordt van generatie op generatie overgedragen. De urgentie is hoog. Centre Céramique heeft dan ook weer met volle overtuiging het Taalconvenant van het Bondgenootschap Basisvaardigheden Maastricht-Heuvelland ondertekend, afgelopen donderdag 14 september.

     

     


    1 2 3 4 5