Cursus van de maand december: Geluk en Loslaten

Voor de maand december hebben we naast de cursus van de maand een extra cursus ingekocht. Tijdens twee korte webinars vertelt Froukje Smeding ons meer over 'Loslaten' en 'Geluk'.

Cursus van de maand 'Loslaten'
‘Laat het los, laat het gáán…’ Mijn nichtje van 3 zingt uit volle borst het lied van prinses Elsa uit Frozen. Zo klinkt het als een sprookje, dat loslaten. Waarom hebben zoveel mensen er dan zo’n moeite mee?

Het lijkt of we het liefst alles vasthouden. Soms tegen beter weten in, soms ten koste van onszelf. Maar wat houden we eigenlijk zo krampachtig vast? Ooit las ik: ‘Je moet eerst loslaten om met beide handen iets nieuws aan te pakken!’ Maar ik ken zat mensen die liever geen oude schoenen weggooien – ook als ze allang op nieuwe lopen. Waarom is loslaten zo moeilijk?

Cursus van de maand 'Geluk'
Sommige mensen lijken alle geluk van de wereld te hebben. Het is alsof bij hen alles mee zit. Hoe krijgen ze dat voor elkaar? Natuurlijk kun je in een kort webinar geen levensschokkende veranderingen teweegbrengen. Of toch wel? Zijn het vaak niet de kleine ‘aha’s’ die je een eind in de juiste richting helpen?

Tijdens dit webinar vertelt Froukje Smeding over het 'Happiness Project' en wat we hiervan kunnen leren. Nou ja, gedeeltelijk dan. Het project duurde een jaar en dat vertel je niet in een half uur. Wel biedt Froukje je een hulpmiddel aan om te werken aan je eigen geluk. Een goed begin naar een gelukkiger leven!

Spreker Froukje Smeding
Als werkcoach/trainer bij stress en burn-out ziet Froukje dagelijks hoe mensen met stress kunnen worstelen. Ze legt uit hoe dit je leven kan beheersen als je niet tijdig zélf keuzes maakt. Met coaching, training, seminars, teambuilding en theater helpt ze je deze afwegingen voor jezelf te maken. Froukje komt uit de HR-wereld en heeft nu ruim 10 jaar haar bedrijf WerkWegen.

Volg een gratis cursus
Als lid van de Bibliotheek kun je een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling of wegwijs te worden in een computerprogramma.

Hoe werkt het?
Met een geldig bibliotheeklidmaatschap kun je twee cursussen per jaar kiezen. Je volgt de cursus van je keuze in je eigen tijd en tempo. Je hebt alleen internet nodig. Na het aanmelden kom je in je persoonlijke cursusomgeving waar je cursus voor je klaar staat.

Meer weten?
Ga naar www.onlinebibliotheek.nl/cursussen.html voor meer informatie en een overzicht van het cursusaanbod.