• De leesclub leest: Vallen is als vliegen

  Manon Uphoff


  08 sep

  Wanneer haar zestien jaar oudere zus, uitgehongerd en uitgedroogd, van de trap valt en sterft, doet dat als een vonk de woede van de schrijfster ontbranden.

   

  De dood van Henne Vuur, ooit haar ‘schaduwmoeder’, dwingt haar een gruwelijk en angstwekkend verleden onder ogen te zien. Als een aanklager en chroniqueur tekent Manon Uphoff dat verleden op in een boek vol verhalen: over vader Holbein, die ontwerper, tovenaar, wetenschapper, gesjeesd seminarist en god was van een persoonlijke, en labyrintische wereld. Uphoff schrijft over Libby en Toddiewoddie, haar andere zussen, met wie ze als heksen wraak kan nemen in hun eigen Walpurgisnacht en kan lachen tot de verlossing volgt. Ook verhaalt Uphoff over hun leven vol verpletterende indrukken, lichamelijke onbegrensdheid, misbruik, geweld, schoonheid en pijn.

  “Vallen is als vliegen” is een in de werkelijkheid gewortelde roman over het almaar groter wordende, pijnlijke verleden. Als geen ander weet Manon Uphoff de zoektocht naar liefde, naar een identiteit, hard en tegelijk poëtisch, met kracht en met humor neer te zetten.

  Aanmelden: klantenservice@maastricht.nl of 043 350 56 00.

  Dinsdag 8 september 2020

  Van 19:00 tot 21:00 uur

  Kumulus West | Herbenusstraat 89 | 6211 RB Maastricht


  per sessie: € 15,00
 • 08 september

  De leesclub leest: Vallen is als vliegen

  Manon Uphoff
  19:00 - 21:00
 • Goed nieuws! Bibliotheek Malpertuis gaat weer open

  Dinsdag 14 Juli 2020

  Goed nieuws! Na Centre Céramique gaat nu ook Bibliotheek Malpertuis vanaf maandag 13 juli weer open voor bibliotheekleden. Bibliotheek Heer blijft voorlopig gesloten omdat we hier geen 1,5 m afstand kunnen garanderen. Vanwege het coronavirus is niet alles meteen weer zoals het was. We hebben te maken met strenge maatregelen, zodat het voor iedereen veilig is om de bibliotheek te bezoeken.

  Directeur Stef Niekamp neemt afscheid

  Woensdag 1 Juli 2020

  Na 5 jaar neemt Stef Niekamp afscheid als directeur van Centre Céramique, Kumulus en het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Met veel energie en enthousiasme heeft hij zich de afgelopen jaren ingezet voor het waarborgen van cultuur in de stad, gezorgd voor innovatie, het verbeteren van de status van de gebouwen en meer.

  VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

  Woensdag 1 Juli 2020

  Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

  Thuistoegang verdiepende bronnen voor onze leden

  Woensdag 17 Juni 2020

  De Koninklijke Bibliotheek (KB) kondigt aan dat alle leden van de openbare bibliotheek vanaf 4 juni tijdelijk voor zes maanden thuistoegang krijgen tot diverse verdiepende bronnen in databanken van vier leveranciers: BSL (Springer/Nature), EBSCO, GALE en PROQUEST.

  GOED NIEUWS: WE GAAN WEER OPEN!:

  Dinsdag 19 Mei 2020

  Goed nieuws! Stadsbibliotheek/ Centre Céramique gaat vanaf woensdag 20 mei weer open voor bibliotheekleden. Bibliotheken Heer en Malpertuis volgen in een later stadium. Vanwege het coronavirus is niet alles meteen weer zoals het was. We hebben te maken met strenge maatregelen, zodat het voor iedereen veilig is om de bibliotheek te bezoeken.

  Bibliotheek biedt gratis online trainingen aan

  Vrijdag 1 Mei 2020

  De Koninklijke Bibliotheek (KB) en online opleider SkillsTown zijn een samenwerking aangegaan om gratis aan alle inwoners van Nederland 28 online trainingen aan te kunnen bieden. De trainingen hebben betrekking op zowel persoonlijke als professionele vaardigheden. Met het initiatief willen de KB en SkillsTown alle Nederlanders in deze moeilijke periode ondersteunen.

  De Thuisbieb van Maastricht

  Vrijdag 27 Maart 2020

  Lekker lang thuisblijven klonk altijd als een heerlijke periode van rust. Nu zit je thuis, mét je werk, je studie én je huisgenoten. Met een buitenwereld die op slot is. Zo had je je dat vast niet voorgesteld!

  Nog geen lid en wel e-books willen lenen?

  Maandag 23 Maart 2020

  Inschrijven kan eenvoudig op onze website, betalen doet u via iDeal. Schrijf je online in via https://bibliotheek.centreceramique.nl/abonnementen.

  De bibliotheek is online gewoon open!

  Woensdag 18 Maart 2020

  Je kunt gelukkig ook online lezen bij de bibliotheek! De bibliotheek heeft een uitgebreid online aanbod en wordt de komende weken alleen nog maar meer uitgebreid.

   

  Wie dit leest, kan helpen!

  Donderdag 23 Januari 2020

  Ken je iemand die moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen, financieel en/of digitaal? Informeer hun dan over deze site: www.wieditleest.com. Zij kunnen zich hier aanmelden. Als zij dat niet zelf kunnen, dan kan je helpen door het formulier voor hun in te vullen. Onze bibliotheekmedewerkers nemen dan contact op en kijken dan waar we kunnen helpen.


  1 2 3