Digitale bronnen thuis te gebruiken voor leden

Al onze digitale bronnen zijn in onze bibliotheekvestigingen te raadplegen. Dit geldt zowel voor leden als niet-leden. Een aantal van deze bronnen zijn voor bibliotheekleden van Centre Céramique, ook THUIS raadpleegbaar. Inloggen gaat met je bibliotheekpas en wachtwoord.
 

 

BERESLIM PRENTENBOEKEN 
BereslimmeBoeken zijn geanimeerde prentenboeken voor kinderen van 3 t/m 7 jaar waarin de verhalen tot leven worden gebracht met bewegende figuren, geluidseffecten, achtergrondmuziek en een mooie vertelstem. De BereslimmeBoeken zijn in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar Bereslim | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

   

CBR THEORIE EXAMENS 
Theorie.nl is dé site waar jij terecht kunt voor het oefenen van je theorie-examen voor de auto, motor of bromfiets. De theorie-examens zijn actueel en conform de CBR wijze. Theorie.nl is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar CBR Theorie Examens | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

 

CENTRAAL BESTAND KINDERBOEKEN 
Het Centraal Bestand Kinderboeken (CBK) is de gemeenschappelijke kinderboekencatalogus van negentien Nederlandse en Vlaamse instellingen. Het CBK bevat titels van kinderboeken van de zestiende eeuw tot heden, jeugdtijdschriften, centsprenten en vele links naar digitale versies. Bovendien biedt het CBK beschrijvingen van naslagwerken en artikelen over kinderboeken en jeugdliteratuur, en zowel Nederlandstalige als buitenlandse vakpublicaties. Het CBK is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar Centraal Bestand Kinderboeken | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

 

ONLINE BIBLIOTHEEK - E-BOOKS EN LUISTERBOEKEN LENEN 
Via de Bibliotheek kun je ook e-books en luisterboeken lenen. Kies uit duizenden titels, o.a. literaire romans, streekromans, thrillers, non-fictie, biografieën, etc. De collectie is breed, gevarieerd en verrassend en wordt regelmatig vernieuwd. Alléén voor bibliotheekleden (m.u.v. het Basic abonnement).
Direct naar de Online Bibliotheek | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

 

JUNIOR EINSTEIN
Junior Einstein is een online leer-en oefenomgeving voor alle vakken van de basisschool. Het aanbod bevat honderdduizenden opgaven voor de groep 2 tot en met 8. Bovendien is er heel veel uitleg met video's en uitlegartikelen. Zo kunnen kinderen serieus oefenen op hun eigen niveau en grote vooruitgang boeken in hun kennis en vaardigheden. Junior Einstein is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar Junior Einstein | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

 

LITEROM  
Op zoek naar boekrecensies? LiteRom biedt een compleet overzicht van auteursinterviews, artikelen en boekrecensies van Nederlandse en uit het buitenland vertaalde (jeugd)literatuur van 1900 tot heden. De LiteRom is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar Literom | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

gesproken boeken van passend lezen  

PASSEND LEZEN - GESPROKEN BOEKEN  
Als je blind, slechtziend of dyslectisch bent, heb je bij Bibliotheekservice Passend Lezen toegang tot de mooiste romans, de spannendste verhalen en de allerleukste kinderboeken in gesproken vorm. Van streekroman tot detective, van Maarten ’t Hart tot Dan Brown. Dankzij de professionele voorleesstemmen ligt elk boek goed in het gehoor. De collectie wordt maandelijks uitgebreid met nieuwe titels. Leden van de Openbare Bibliotheek, met een verklaring leesbeperking, hebben toegang tot ruim 83.000 luisterboeken. Wil je meer mogelijkheden? Sluit dan een regulier abonnement af bij Passend Lezen.
Direct naar Passend Lezen | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

 

PRESSREADER / PRESSDISPLAY  
Online bladeren en lezen in meer dan 7000 kranten en tijdschriften uit 100 verschillende landen en in 54 talen. Fulltext, actueel én met een archief tot 90 dagen. Lees ze gratis in de bibliotheek, thuis of onderweg. Zowel voor leden als niet-leden. 
Direct naar PressReader | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

 

UITTREKSELBANK 
De Uittrekselbank biedt een veelzijdig overzicht van uittreksels van Nederlandse en uit het buitenland vertaalde (jeugd)literatuur. Ideaal voor leesclubs en docenten die op zoek zijn naar meer achtergrondinformatie over boeken en voor leerlingen die bezig zijn met hun leesdossier, boekverslag of boekbespreking. De Uittrekselbank is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar de Uittrekselbank | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

   

DE VOORLEESHOEK
Website met de leukste voorleesfilmpjes van de mooiste kinderboeken. Kinderen van 0 –10 jaar worden voorgelezen uit bekende (prenten)boeken, met beeld en muziek. De voorleesfilmpjes zijn handig geordend per onderwerp of leeftijdscategorie. Er zijn lange en korte verhalen. Ieder kind verdient het om voorgelezen te worden! De Voorleeshoek is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.
Direct naar de Voorleeshoek | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

   

WORLDCAT DISCOVERY - OB ONDERZOEKSCATALOGUS  
In deze zoekomgeving vind je boeken en tijdschriften van universiteitsbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen in en buiten Nederland. Je kunt boeken aanvragen als je lid bent van de bibliotheek. Hoe je dit kunt doen lees je hier. WorldCat Discovery is de opvolger van Picarta. WorldCat Discovery is voor iedereen vrij toegankelijk, zowel in als buiten de bibliotheek.
Direct naar WorldCat Discovery | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

 

YOLEO 
Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken! Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Lezen met Yoleo is ook makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus. Duizenden kinderen maken al met veel plezier gebruik van Yoleo. Yoleo is zowel thuis als in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar. Maak je een account aan wat je vervolgens koppelt aan je bibliotheekpas dan heb je meer mogelijkheden zoals lenen en reviews schrijven.
Direct naar Yoleo | MEER INFORMATIE & HANDLEIDINGEN

Artikel delen: