Consument, maatschappij en economie

Niet alle onderstaande zoeksystemen zijn vrij toegankelijk. Deze zijn te herkennen aan het  en alléén in de bibliotheekvestigingen raadpleegbaar. Enkele van deze abonnementen zijn, voor bibliotheekleden, ook thuis raadpleegbaar. Deze zijn te herkennen aan het . Inloggen gaat met uw bibliotheekpas en bibliotheek wachtwoord.

   

Consument

   

Goede Waar
Website van een alternatieve consumentenbond met informatie over kritisch en vooral 'groen' consumeren.

   

NIBUD
Het NIBUD geeft voorlichting over, en doet onderzoek naar de geldzaken van consumenten.

   

 

   

Maatschappij

   

Maastricht
Website van gemeente Maastricht, met toegang tot het gemeenteloket (o.a. met bestemmingsplannen), buurtinformatie, teksten van collegebesluiten, algemene plaatselijke verordening. 

 

 

Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen
Op deze site vindt u naast de catalogus en een overzicht van de collecties van het DNPP veel informatie over de politieke partijen (zoals hun geschiedenis, ledentallen, voorzitters, secretarissen en dergelijke, alsmede – in een aantal gevallen – hun integrale verkiezings- en beginselprogramma’s vanaf de Tweede Wereldoorlog).

   

Vluchtelingenwerk
Webpagina van Vluchtelingenwerk Nederland. Bevat uitgebreide informatie over vluchtelingen in Nederland ; cijfers, toelatingsprocedures etc. Verder een agenda, persoonlijke verhalen en nieuws.

   

IHLIA
IHLIA heeft de grootste LHBT-collectie in Nederland en Europa. LHBT staat voor Lesbisch, Homo, Biseksueel en Transgender. Of je nu op zoek bent naar een van de onmisbare naslagwerken of nieuwsgierig bent naar de enorme collectie affiches, foto’s en de meer dan 4100 aanwezige (inter)nationale tijdschriftentitels.

   

UN-iLibrary
De UN-iLibrary bied toegang tot duizenden boeken, rapporten en tijdschriften die door de Verenigde Naties zijn gepubliceerd. Het omvat een breed scala van VN-zwaartepunten, zoals internationale vrede en veiligheid, mensenrechten, economische en sociale ontwikkeling, klimaatverandering, internationaal recht, bestuur, volksgezondheid, statistieken en meer.

     
   

Economie

   

Esp@cenet
Databank, ontwikkeld door het Europees Octrooibureau (EOB). U kunt u zoeken in de octrooipublicaties van meer dan tachtig landen.

   

Nederlands Normalisatie Instituut
Norm-informatie van het Nederlands Normalisatie-instituut. Bij NEN zoekt u in meer dan 60.000 documenten.

   

De Belastingdienst
De website van de Belastingdienst. Op deze site vindt u informatie voor particulieren, ondernemers en over douane.

   

Subsidieshop
De subsidieshop geeft u een overzicht van subsidies die voor uw bedrijf of een project relevant kunnen zijn. U vindt hier een totaal aanbod van de ruim 400 subsidies die speciaal gericht zijn op ondernemers. Zowel van Europese, nationale als provinciale overheden.

   

MKB-Nederland
Koepelsite voor het midden- en kleinbedrijf in Nederland.

   

 

   

Nexis
In Nexis is het nieuws van de Nederlandse dagbladen, nationaal en regionaal (waaronder Het Financieele Dagblad, NRC Handelsblad, De Volkskrant en De Telegraaf maar ook Dagblad de Limburger en Limburgs Dagblad) terug te vinden. Daarnaast zijn in Nexis ook publieks- en vaktijdschriften, bedrijfsinformatie, biografieën, internationale dagbladen en het nieuws van circa 200 relevante websites opgenomen. De Nexis krantenarchieven gaan tot 35 jaar terug in de tijd; het online archief gaat tot 90 dagen terug. Vraag een medewerker voor gebruikersnaam en wachtwoord.

   

Jaarverslagen
Biedt toegang tot jaarverslagen van Nederlandse ondernemingen vanaf 1996.

    The Atlas of Economic Complexity
Interactieve tool die gebruikers in staat stelt om de totale handel (import en export) van meer dan honderd landen wereldwijd zichtbaar te maken inclusief de veranderingen in de loop der jaren.  Ontwikkeld door The Center for International Development (CID) van Harvard Universiteit. 
     
   

Verder zoeken?

   

Zie ook onze kranten en tijdschriftenpagina.

 

bibliotheek.nl
De landelijke digitale bibliotheek van alle openbare bibliotheken in Nederland.

   

WORLDCAT DISCOVERY - OB ONDERZOEKSCATALOGUS
In deze zoekomgeving vind je boeken en tijdschriften van universiteitsbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen in en buiten Nederland. Je kunt boeken aanvragen als je lid bent van de bibliotheek. Hoe je dit kunt doen lees je hier. WorldCat Discovery is de opvolger van Picarta. WorldCat Discovery is voor iedereen vrij toegankelijk, zowel in als buiten de bibliotheek. 

Artikel delen: