Luister- en gesproken boek, podcast of radiouitzending

 

   

Podcasts - Online Bibliotheek
Koptelefoon in de aanslag? Want behalve een luisterboek gaat er natuurlijk niets boven een boekenpodcast. Onlinebibliotheek.nl heeft wat interessante podcasts voor je op een rij gezet. Over lezen, luisteren, boeken en bibliotheken.

   

Catalogus Centre Céramique
Centre Céramique is in het bezit van een groot aantal luisterboeken. Als u in de catalogus zoekt op de term 'Luisterboek' en kiest voor de optie 'alles' krijgt u een overzicht. Eventueel kunt u aan de linkerkant nog filteren op mediumsoort 'Audio boek'.

   

PASSEND LEZEN - GESPROKEN BOEKEN 
Als je blind, slechtziend of dyslectisch bent, heb je bij Bibliotheekservice Passend Lezen toegang tot de mooiste romans, de spannendste verhalen en de allerleukste kinderboeken in gesproken vorm. Van streekroman tot detective, van Maarten ’t Hart tot Dan Brown. Dankzij de professionele voorleesstemmen ligt elk boek goed in het gehoor. De collectie wordt maandelijks uitgebreid met nieuwe titels. Leden van de Openbare Bibliotheek, met een verklaring leesbeperking, hebben toegang tot ruim 83.000 luisterboeken. Wil je meer mogelijkheden? Sluit dan een regulier abonnement af bij Passend Lezen.

   

Online Bibliotheek - Luisterboeken
In de Online Bibliotheek app leen je zowel luisterboeken als e-books. Je hebt wel een geldig abonnement nodig om boeken te kunnen beluisteren. Let op! Niet al onze abonnementen zijn geschikt voor het lenen van luisterboeken en e-books.

 

 

Home Academy: Hoorcolleges
Hoorcolleges, lezingen, luisterboeken en toneelstukken op cd en in mp3. Interessante onderwerpen, van geschiedenis tot natuurwetenschappen, voorgedragen door boeiende sprekers. 

   

NPO 1, NPO2, NPO 3, NPO 4, NPO 5
Luister live naar uitzendingen van de publieke omroep of achteraf via radiouitzending gemist. 

   

Nederland.fm
Portal van alle Nederlandse radiokanalen. 

   

iTunes
Podcasts zoeken via de iTunes store. 

   

EUscreen
Gratis online toegang tot video´s, foto´s, teksten en audio van omroepen en audiovisuele archieven uit heel Europa. Ontdek de selectie die in de vroege jaren 1900 begint en doorloopt tot vandaag. 

   

Google
Zoeken op 'podcast' levert tal van podcasts en radiouitzendingen op.

     
    Verder zoeken?
 

bibliotheek.nl
De landelijke digitale bibliotheek van alle openbare bibliotheken in Nederland.

 

WORLDCAT DISCOVERY - OB ONDERZOEKSCATALOGUS
In deze zoekomgeving vind je boeken en tijdschriften van universiteitsbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen in en buiten Nederland. Je kunt boeken aanvragen als je lid bent van de bibliotheek. Hoe je dit kunt doen lees je hier. WorldCat Discovery is de opvolger van Picarta. WorldCat Discovery is voor iedereen vrij toegankelijk, zowel in als buiten de bibliotheek. 

Artikel delen: