Boeken zoeken

Niet alle onderstaande zoeksystemen zijn vrij toegankelijk. Deze zijn te herkennen aan het en alléén in de bibliotheekvestigingen raadpleegbaar. Wij raden u aan te beginnen in onze eigen catalogus. Deze vindt u hier rechts. Hebben wij een titel niet in eigen bezit of zoekt u volledigere informatie dan kunt u één van onderstaande zoeksystemen (catalogi, bibliografieën, nationale bibliotheken of boekhandels) raadplegen. Leesadvies, luister- en gesproken boeken en E-books vindt u elders op deze site.
 

   

Catalogi

   

Bibliotheek.nl
De landelijke site van de Openbare Bibliotheken in Nederland.

   

WORLDCAT DISCOVERY - OB ONDERZOEKSCATALOGUS  
In deze zoekomgeving vind je boeken en tijdschriften van universiteitsbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen in en buiten Nederland. Je kunt boeken aanvragen als je lid bent van de bibliotheek. Hoe je dit kunt doen lees je hier. WorldCat Discovery is de opvolger van Picarta. WorldCat Discovery is voor iedereen vrij toegankelijk, zowel in als buiten de bibliotheek.

   

Worldcat
WorldCat is OCLC's centrale catalogus. Wereldwijd is dit de meest uitgebreide bibliografische database met ruim 44 miljoen verwijzingen. WorldCat bevat de collecties van 14.000 bibliotheken in 45 landen over de gehele wereld.  

 

Overzicht van alle niet-Nederlandstalige boeken in Nederlandse openbare bibliotheken / Foreign Language Collection
Voor iedereen die een boek zoekt in een andere taal dan het Nederlands. Je kunt zoeken op titel, maar ook op bibliotheken, schrijver, genre en type boek (e-book of luisterboek bijvoorbeeld). 

You can search in which public libraries (in the Netherlands) you can find collection items, like books, eBooks, audiobooks in foreign languages. It is possible to filter for a specific language, author, title, and library.

     
   

Bibliografieën

   

BNTL
De BNTL bevat Nederlandse, Vlaamse en buitenlandse titels van publicaties over Nederlandse taal- en letterkunde uit de periode 1940 tot heden (dus geen primaire literatuur), waar mogelijk met een link naar de digitale volledige teksten. 

   

STCN
De STCN is de nationale bibliografie van Nederland tot 1801. Je vindt er gedetailleerde beschrijvingen van vele duizenden gedrukte werken uit Nederland of in de Nederlandse taal. Deze titels zijn in minstens één exemplaar bewaard gebleven in een erfgoedinstelling in Nederland of elders.

 

CENTRAAL BESTAND KINDERBOEKEN 
Het Centraal Bestand Kinderboeken (CBK) is de gemeenschappelijke kinderboekencatalogus van negentien Nederlandse en Vlaamse instellingen. Het CBK bevat titels van kinderboeken van de zestiende eeuw tot heden, jeugdtijdschriften, centsprenten en vele links naar digitale versies. Bovendien biedt het CBK beschrijvingen van naslagwerken en artikelen over kinderboeken en jeugdliteratuur, en zowel Nederlandstalige als buitenlandse vakpublicaties. Het CBK is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord.

     
    Nationale bibliotheken
 
   

Koninklijke Bibliotheek
De website van de Nationale Bibliotheek van Nederland geeft toegang tot alle online catalogi, bibliografieën en andere databestanden van de Koninklijke Bibliotheek (KB). 

   

Koninklijke Bibliotheek Albert I
Website van de Nationale Bibliotheek van België die alle Belgische publicaties sinds 1 januari 1966 bewaart. Bevat de nationale catalogus van België en de Belgische Bibliografie, de meest volledige bron voor Belgische publicaties. 

   

Iltis: Die Deutsche Bibliothek
Bevat de Duitse nationale bibliografie sinds 1945 (ca. 4.500.000 titels) en academische publicaties 

   

The European Library
Bevat links en adresgegegevens van alle Nationale Bibliotheken in Europa. Tevens is het mogelijk om te zoeken in de collecties van deze bibliotheken 

 

Nationale Bibliotheken wereldwijd
Overzicht van links en adresgegevens van de Nationale Bibliotheken wereldwijd of bibliotheken die claimen dit te zijn 

     
    Boekhandels
 
   

Amazon
De bekende online boekhandel. Naast boeken ook andere media. 

   

BOL
Online boekhandel. De Nederlandse tegenhanger van Amazon 

 

Boek.nl
Website met zoekmogelijkheid naar alle leverbare boeken in Nederland.

     

Artikel delen: