Opvoeding, opleiding en beroep

Niet alle onderstaande zoeksystemen zijn vrij toegankelijk. Deze zijn te herkennen aan het  en alléén in de bibliotheekvestigingen raadpleegbaar.

   

Opvoeding

 

 

CJG 043
Het Centrum voor Jeugd en Gezin 043 (CJG) is er voor iedereen met vragen over opvoeden en opgroeien. Op deze site meer informatie over opvoeden en opgroeien: teksten, YouTube filmpjes, handige links, adressen, activiteiten.

 

 

Ouders online
Ouders Online is een Nederlands elektronisch magazine voor (toekomstige) ouders met vraagbaken, columns, tips. In de rubriek leeszaal zitten naslagteksten en het archief vanaf 1996.

 

 

Pedagogiek  [vraag een medewerker om een gebruikersnaam en wachtwoord]
Het tijdschrift Pedagogiek verschijnt drie keer per jaar en stelt zich ten doel de wetenschappelijke discussie over opvoeding, onderwijs en vorming binnen het Nederlands taalgebied te stimuleren en te ondersteunen.

 

 

 

 

 

Opleidingen en cursussen

   

Springest
Een vergelijkingssite voor opleidingen, trainingen en cursussen. Eduhub biedt een overzicht in 21 categorieën en ruim 400 verschillende onderwerpen.

   

TKMST
Website met informatie over studiekeuze (interactief studiekeuzeprogramma!), studeren, studiebeurzen, studeren in het buitenland.

   

YouChooze.nl
Een landelijke voorlichtingssite over opleidingen en beroepen in zorg en welzijn.

   

Reiswerk
Een landelijke voorlichtingssite over opleidingen en beroepen in de reiswereld.

   

Studiekeuze123
Een site voor studiekeuze-informatie over het hoger onderwijs. Studiekeuze123.nl maakt het aanbod van de Nederlandse universiteiten en hogescholen transparant en richt zich op zowel Nederlandse als buitenlandse (aankomende) studenten.

   

Wil weg
Website met informatie over studeren en stage in het buitenland.

   

Studiefinanciering / Dienst Uitvoering Onderwijs
Website van de Dienst Uitvoering Onderwijs met informatie over studiefinanciering, ov-jaarkaart. Bij 'even iets regelen' is het tevens mogelijk om (aanvraag)formulieren en brochures te bestellen.

   

Maastricht
Website van gemeente Maastricht, met toegang tot het gemeenteloket (o.a. met bestemmingsplannen), buurtinformatie, teksten van collegebesluiten, algemene plaatselijke verordening. 

   

 

   

Eindexamens

   

Examenblad
De officiële website voor de examens in het Voortgezet Onderwijs. Voor actuele exameninfo en het oefenen van oude examens. Tip: klik linksboven op de site op een jaartal.

   

Alle examens
Je vindt hier alle examens HAVO en VWO vanaf 1999, compleet met correctievoorschriften en bijlagen.

     
    Daarnaast zijn oude examens te vinden op cito.nl. Examenopgaven voor visueel beperkte kandidaten vind je op eduvip.nl. Voorbeelden van digitale centrale examens zijn te vinden op de online oefenomgeving van Facet: oefenen.facet.onl.
     
   

Beroep & Vacatures

   

123test
Website met een groot aantal (soms betaalde) testen, waaronder een beroepskeuze-, IQ- en assessmenttest

   

Glassdoor
Glassdoor biedt u gratis een kijkje achter de schermen bij bedrijven en banen. Salarisgegevens, bedrijfsreviews en sollicitatievragen — allemaal anoniem geplaatst door werknemers en werkzoekenden.

   

Vacaturebank.nl
Misschien wel de populairste vacaturesite van Nederland.

    LimburgVac
Overzichtspagina van vacatures in Limburg.
     
   

Verder zoeken?

 

bibliotheek.nl
De landelijke digitale bibliotheek van alle openbare bibliotheken in Nederland.

 

WORLDCAT DISCOVERY - OB ONDERZOEKSCATALOGUS
In deze zoekomgeving vind je boeken en tijdschriften van universiteitsbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen in en buiten Nederland. Je kunt boeken aanvragen als je lid bent van de bibliotheek. Hoe je dit kunt doen lees je hier. WorldCat Discovery is de opvolger van Picarta. WorldCat Discovery is voor iedereen vrij toegankelijk, zowel in als buiten de bibliotheek.