Aardrijkskunde en landeninformatie

Niet alle onderstaande zoeksystemen zijn vrij toegankelijk. Deze zijn te herkennen aan het  en alléén in de bibliotheekvestigingen raadpleegbaar. Enkele van deze abonnementen zijn, voor bibliotheekleden, ook thuis raadpleegbaar. Deze zijn te herkennen aan het . Inloggen gaat met uw bibliotheekpas en bibliotheek wachtwoord.

 

   

EVD Online landeninformatie
Nederlandstalige landendossiers van de EVD, een agentschap van het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken. Bevat met name zakelijke informatie.

   

OESO Landenrapporten
De gehele collectie van de economische OESO-landenrapporten. De landenrapporten zijn op regelmatige basis uitgebracht sinds 1961. Door de gehele collectie beschikbaar te maken ontstaat een goed overzicht van de economische ontwikkeling die de inmiddels 34 OESO-landen hebben doorgemaakt. Het materiaal is toegankelijk voor journalisten, wetenschappers en het publiek.

 

Reizen en landen - Ministerie van Buitenlandse zaken
Overzicht van landen, reisadviezen en nuttige links.

 

CountryWatch
Statistische informatie.

 

The World Factbook
Engelstalige website met een heleboel gegevens over alle landen ter wereld. Je vindt per land informatie over de vlag, geografie, bevolking, regering, economie, transport, communicatie en defensie. Deze informatie werd verzameld door de Central Intelligence Agency (CIA).

    The Atlas of Economic Complexity
Interactieve tool die gebruikers in staat stelt om de totale handel (import en export) van meer dan honderd landen wereldwijd zichtbaar te maken inclusief de veranderingen in de loop der jaren.  Ontwikkeld door The Center for International Development (CID) van Harvard Universiteit.
     
   

Kaarten

 

Google Maps
De kaarten van Google Maps zijn ook te combineren met de satellietfoto's van Google Earth. 

   

Routenet
Kaarten en routeplanner

   

ANWB Routeplanner Europa
Een variant op Google Maps en Routenet. 

 

Google Arts & Cultures
3D presentaties van monumenten en bezienswaardigheden.

   

QuestMap
Gedetailleerde landkaarten van de hele wereld. Een alternatief voor Google Maps.

     
   

Openbaar vervoer 

   

OV9292
Reisinformatie voor het openbaar vervoer voor veel verschillende soorten reizigers. Alle informatie van alle OV-bedrijven bij elkaar.

   

NS Reisplanner
De planner van de NS.

     
   

Verder zoeken?

   

bibliotheek.nl
De landelijke digitale bibliotheek van alle openbare bibliotheken in Nederland.

   

WORLDCAT DISCOVERY - OB ONDERZOEKSCATALOGUS
In deze zoekomgeving vind je boeken en tijdschriften van universiteitsbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen in en buiten Nederland. Je kunt boeken aanvragen als je lid bent van de bibliotheek. Hoe je dit kunt doen lees je hier. WorldCat Discovery is de opvolger van Picarta. WorldCat Discovery is voor iedereen vrij toegankelijk, zowel in als buiten de bibliotheek. 

 

 
Artikel delen: