pdf print

BoekStart

Maak je baby gratis lid van de bibliotheek en ontvang een BoekStartkoffertje.
Ruim 700 baby's zijn al lid van de bibliotheek.

In oktober 2010 startte Centre Céramique met BoekStart. Als je baby ongeveer 4 maanden oud is ontvang je als ouders een brief van de burgemeester met de uitnodiging om je baby (gratis) lid te maken van de bibliotheek. Bij het lidmaatschap krijgt uw baby een (gratis) Boekstartkoffertje boordevol met voorleestips, een speciaal babyboekje en een cd met een boekje.

  

Voorsprong in taalontwikkeling!
BoekStart is een initiatief van het Ministerie van OCW, Stichting lezen en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. Boekstart is een landelijk project, gebaseerd op de gedachte dat kinderen die op jonge leeftijd (0 tot 1 jaar) in aanraking komen met boeken een voorsprong ontwikkelen in hun taalontwikkeling. Centre Céramique wil samen met Gemeente Maastricht en het consultatiebureau baby's en hun ouders met boeken en lezen in aanraking brengen en bewust maken van het belang.

Ook het consultatiebureau zal de aandacht vestigen op het belang van samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren en verhaaltjes vertellen. En ouders stimuleren om met hun kind een bezoek te brengen aan de babyhoek in Centre Céramique, bibliotheekservicepunt Heer of Malpertuis.

 

Meer informatie over BoekStart

vindt u op de speciale BoekStartsite

 

Viermaal per jaar verschijnt de digitale brochure BoekStart voor jou! met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia. Met links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites.

Klik hier voor Brochure BoekStart voor jou! 2017, nr. 12