pdf print

Krantenportals: Bronnen waarin u kunt zoeken in meerdere kranten tegelijk en de volledige artikelen te lezen zijn.

Niet alle onderstaande zoeksystemen zijn vrij toegankelijk. Deze zijn te herkennen aan het  en alléén in de bibliotheekvestigingen raadpleegbaar. Enkele van deze abonnementen zijn, voor bibliotheekleden, ook thuis raadpleegbaar. Deze zijn te herkennen aan het  . Inloggen gaat met uw bibliotheekpas en bibliotheek pincode:

1. Klik op de databank van uw keuze
2. Er opent een scherm met afbeelding van uw bibliotheekpas; klik op "nee"
3. Voer het pasnummer in van uw bibliotheekpas (begint met 2431200....).
4. Log in met uw pincode: dit is uw geboortedatum/verjaardag als dd/mm (dus 8 juli = 0807) indien u dit nooit veranderd heeft.
5. Accepteer de voorwaarden en bekijk het zoekresultaat.

 

 

Pressdisplay
Online bladeren en lezen in 4000 kranten en tijdschriften uit 100 verschillende landen en in 54 talen. Fulltext, actueel én met een archief tot 90 dagen.

Pressreader app
Haal de kranten / tijdschriften op in de bibliotheek en lees ze thuis! Pressreader is de mobiele app van PressDisplay. Maak in één van de vestigingen van Centre Céramique verbinding met het WiFi netwerk, download de gewenste kranten / tijdschriften en lees ze vervolgens thuis of onderweg. In de bibliotheek lezen kan natuurlijk ook! Installeer de app en maak kennis met de vele mogelijkheden die de app biedt! Pressreader is gratis te downloaden in de Apple appstore, Google Play en de Microsoft appstore.

Nieuw: 7 dagen na biebbezoek nog gratis kranten en tijdschriften downloaden! 
Sinds kort kent PressReader de zgn. "Radiant Access functie". Dat houdt in dat u, nadat u in Centre Céramique met uw tablet of mobiel een keer ingelogd hebt in de PressReader app, u nog zeven dagen lang gratis kranten en tijdschriften kunt downloaden in de app, dus ook thuis of onderweg! Daarvoor moet u wel eerst een gratis account aanmaken in Pressreader.

Pressreader is the mobile app belonging to PressDisplay. Install the app on your device, connect to the WiFi network in one of the Centre Céramique libraries and download your newspapers / magazines. You can then read them at home or on the road. Pressreader is available in the Apple appstore, Google Play and Microsoft appstore.

  Historische kranten - KB
Nederlandse dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw. Online lezen: krantenartikelen, nieuwsberichten, advertenties en familieberichten. Kranten uit Nederlands-Indië, Suriname en de Nederlandse Antillen. Kranten uit de Tweede Wereldoorlog - Oorlogskranten.
 
    BelgicaPress - Historische Belgische kranten
Een project van de Koninklijke Bibliotheek van België. Bevat rechtenvrije gedigitaliseerde kranten (uit de periode 1831-1918) van o.a. Het Handelsblad, L’Indépendance Belge, L’Echo De La Presse, Gazet Van Brussel, De Nieuwe Gids, De Nieuwe Standaard enMessager de Gand.

    Historische kranten - The European Library
Kranten, full text doorzoekbaar, afkomstig van bibliotheken uit uiteenlopende landen, waaronder Duitsland, Estland, Letland, Finland, Servië en Polen. Ook de KB is partner in dit project en heeft een deel van de eigen krantencollectie beschikbaar gesteld.

    Historischekranten.startpagina.nl
Overzicht van historische kranten archieven.
  De krant van toen
Zoeken in de archieven van het Dagblad van het Noorden, Nieuwsblad van het Noorden en de  Leeuwarder Courant (deze laatste vanaf 1752).
 
  Roermondse kranten
Roermondse kranten uit eind 19e en begin 20e eeuw.

 
    1Lokaal; de weekkrant voor alle limburgers  Alle 36 edities van de 1Lokaal weekkrant kunt u ook digitaal doorbladeren, printen en (na)lezen.
     
    Digibron.nl
  Krantendocumentatie Limburg
Op de 4e etage van Centre Céramique vindt u de Krantendocumentatie Limburg. Een kaartenbak waarin u kunt zoeken naar krantenartikelen uit het Limburgs Dagblad en de Limburger en hun voorgangers. De periode van circa 1880 tot  april 1993 is ontsloten (met lacunes).

Zoeken naar krantenartikelen

  • Full-text krantenportals 
    Bronnen waarin u kunt zoeken in meerdere kranten tegelijk en de volledige artikelen te lezen zijn.

  • Dossiers 
    Bronnen voor als u zoekt naar onderwerpen voor een spreekbeurt, werkstuk of scriptie. Of voor informatie over zaken die regelmatig in het nieuws verschijnen.

  • Afzonderlijke kranten 
    Alfabetische lijst van kranten waar Centre Céramique een online abonnement op heeft. 

Stay current! International papers

pressreader international newspapers

Now at the library, through our computers and WiFi, access to international newspapers from around the world.

Access at home
Access PressDisplay from the comfort of your home by logging on with your library card number.

Pressreader app: Pick up magazines at your library and read them at home!
Pressreader is the mobile app belonging to PressDisplay. Install the app on your device, connect to the WiFi network in one of the Centre Céramique libraries and download your newspapers. You can then read them at home or on the road. Pressreader is available in the Apple appstoreGoogle Play and Microsoft appstore

Try it now!